w5 z lidla za 6zł, gąbeczka + karcher
w5 z lidla za 6zł, gąbeczka + karcher
147 powodów do zadowolenia
woda + płyn do naczyń (cały samochód tym myję) + gąbka.
@mattom - czy ten środek z lidla faktycznie warty polecenia? (co to za środek)? Często jestem w lidlu, ale nie przykładam zbytnio uwagi do "chuchania" na samochód. Jest brudny - to myję. Nie pitolę się w polerowanie, chuchanie itd. To moja filozofia![]()
Dobry - fajnie zmywa nalot z klocków szczególnie jak jest już go sporo
Kiedyś kupiłem, mam do dziś więc psikamŁadnie też domywa się nim zaciski
147 powodów do zadowolenia
Z tańszych polecam środek z firmy Voigt brudpur vc 242, świetny do opon i felg, ew. coś droższego Nerta ATC 100 typowo do aluminium, pozdro
ja mam tenn w5 z lidla, i wszystko nim myje ;p fakt, felgi fajnie się da doczyścić tym
Witam, u mnie też chyba się zbliża wymiana klocków, bo coś mi szumi i piszczy w prawym przednim kole, pytanie do doświadczonych kolegów. Czy wybierać te klocki TRW czy szukać tańszych? Czy Bosch? Ate? Mikoda? Czy w ogóle nie ma różnicy oprócz ceny? Czym się sugerować>? Klocków jeszcze w Alfie nie wymieniałem odkąd ją mam.
Ps.1 Jakie seryjnie tam były montowane klocki? Bo hamowały super, jak brzytwa.
Ps.2 Czy na tył też trzeba koniecznie zmieniać jak zmienię te z przodu????
Ja założyłem na przód TRW, a na tył BOSCH. Wszystko jest spoko. Nie zauważyłem zmian na gorsze. Wręcz przeciwniePolecam.
Klocki wymienia się parami - na oś. Zmieniając przód nie musisz ruszać tyłu jeśli jest OK. Ja mam TRW, nie jeździłęm na innych ale tak czy inaczej to hamulce są rewelacyjne. Przy okazji wymiany klocków należy choć przeczyścic prowadnice klocka z brudu i rdzy - by klocek miał możliowość ruchu.
Uważam, że na hamulcach NIGDY nie należy oszczędzać. Wydać te 50 zł więcej i mieć coś lepszego niż z firmy Krzak.
Ogólnie wszystko zależy jaką mieszankę użyto do klocka klocki które nie pylą, są to zazwyczaj twarde mieszanki bardziej niszczące tarcze lite i oczywiście bardziej się przegrzewające. Taniej jest wyprodukować klocek z mieszanki mocno zbitej niż z mieszanki miękkiej ale jednocześnie nie zużywającej się jak kreda. Przy skutecznym hamowaniu pylenie jest nieodzownym elementem. Jeśli nie pylą to masz słabej jakości elementy.
na potwierdzenie: http://www.orurowanie.eu/uklad-hamul...szczedzac.html wiem zę tam mowa o wyczynowych ale identycznie ma to się do zwykłych.
I dla tych którzy uważają że tył bierze znikomy udział w hamowaniu. Po 1 Dlaczego nie jeżdżą w takim razie bez nich? 2 Co się stanie w momencie hamowania w zakręcie bez sprawnych tylnych klocków z tyłu? 3 Dlaczego samochód nurkuje gdy ma sprawne amortyzatory?