tak się niestety kończą regeneracje...jednak co nowa część to nowa. Ja wymieniałem kolektor na nowy w serwisie po 15tyś było suchutkomam nadzieję, że nowy właściciel nie będzie mieć problemy z kolektorem przez następne 70-80tyś.
Born to be wild.
Nieprawda, jak jest dobrze zregenerowany to wytrzyma dłużej niż nowy bo części użyte do regeneracji mówią za siebie, ale być moze z tym wycieciem klap to dobry pomysł, trzeba rozważyć,
Panowie co mam jeszcze sprawdzić wg Was
pozdrawiam
Swoja droga troche zaskakujacy temat.Przez ostatnie kilka miesiecy odnioslem wrazenie,bynajmniej na podstawie napisanych przez Ciebie postow,ze zdazyles juz swoj samochod caly rozebrac i ponownie zlozyc
Jednakze jest jeszce cos,co moglbys sprawdzic,a jest to rowniez standartowa przypadlosc 2.4 JTDm.Zdejmij ta oslone termiczna,aluminiowa.Sprawdz,czy masz wszystkie szpilki przy kolektorze wydechowym.Potrafia sie urywac,najprawdopodobniej z przegrzania,badz naciagaja siew wyniku odksztalcania kolektora.
Odrazu uprzedze pytanie-nowy kolektor wydechowy do 2.4-23oo w ASO
Regeneracja 500 zł, zaspawanie jakieś 200-300 a spokój na zawsze a nie 50 czy 100 kkm. Różnica w jeździe żadna, ale przydałoby się chyba strojenie silnika po takiej zabawie. No i przy okazji można programem wyciąć EGR.
@ryki67: nie wiem czy uda Ci się wyjąć kolektor w 2,4 bez wyjęcia silnika z auta. Ale podobno komuś się udało![]()
Wydechowy owszem, ale on chyba o dolotowym pisze też![]()
Oba wyjmiesz bez wyciagania motoru
hej
Buratino pisałem Ci przecież ze jestem w Belgii a tutaj taki remont by pewnie kosztował ze 3000 ale Euro,
pozdrawiam
PANOWIE JAKIEŚ INNE POMYSŁY ?