Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 34

Temat: Fiat + BMW + Alfa Romeo = ?

Użytkownik Znawca Avatar bimsky
    Mieszka w
    Alwernia
    Auto
    Toyota Camry + 75 3.0M

Domyślnie

Czemu jesteście tacy sceptyczni? Przecież inżynierowie bmw są jednymi z najlepszych na świecie. Silniki bmw są pancerne, czego niestety nie można powiedziec o rozrządach napędzanych paskiem silników alfy. Na pewno nikt nie będzie chciał przeszczepic rzędówek bmw do alfy. Już wolę współpracę alfy z bmw, które ma historię wcale nie uboższą od alfy, niż z GM. Spójrzcie na to trzeźwym okiem, nie przez pryzmat szowinistycznych alfistów.
    http://www.facebook.com/75modificata/ <- opowieść o trudnej i burzliwej miłości ;-)

M@T
    Gość

Domyślnie

Zgadzam sie z przedmówcą. Alfie współpraca z bmw wyszła by tylko na dobre, ponieważ połączenie pięknej stylistyki Alfy z solidną inżynierią Bmw jest najlepsze w swoim rodzaju. Założę się, że większość z nas wolałaby takie połączenie niż z GM.

Spirit
    Gość

Domyślnie

Osobiście też myślę że to dobry pomysł, bo jednak taki zastrzyk solidności przyda się Alfie a co za tym opinia się poprawi, bynajmniej mam taką nadzieję. Zresztą patrząc na ostatnie lata motoryzacji to takie połączenia zawsze wychodziły na plus, i cieszyły się dobrą opinią. Tylko miejmy nadzieję że się nie wezmą za serca Alf, albo przynajmniej w większej mierze.

Użytkownik Świeżak Avatar talar44
    Auto
    Była AR 146 TI, AR 147 1.6 TS,AR GT 2.0JTS, jest AR Giulia Q4 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał Spirit
    Tylko miejmy nadzieję że się nie wezmą za serca Alf, albo przynajmniej w większej mierze
    Właśnie ja sie tego najbardziej obawiam.
    talar44/AR 146 2.0ti/AR 147 1.6TS/ AR GT 2.0JTS/ AR Giulia 2.0 Q4

Administrator weteran Romeo Avatar ozzy
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Maserati Levante S 3.0V6 benzina

Domyślnie

Cytat Napisał M@T
    Osobiście też myślę że to dobry pomysł
    Dokładnie! Przecież zawsze współpracę zaczyna się od niewielkich rzeczy, których w sumie nie da się spartolić. Aby sprawdzić czy się dobrze układa, jeżeli wszystko będzie ok to kto wie? Obie marki mają sportowe zacięcie.
    Jest: Maserati Levante S
    Były: Outlander II 2.0MIVEC CVT 2WD Lift, Mitsubishi Lancer Sportback CYxA 1.8; Ford Mondeo MK3 2.0 DuraTec Ghia; Alfa Romeo 156 2.0 T.S. Selespeed; Alfa Romeo 166 3.0 V6 SporTronic; Honda Civic 1.4i EJ9; Fiat 126p 650.

Użytkownik Świeżak Avatar BartekL
    Mieszka w
    Warszawa/Lublin
    Auto
    Giulietta Veloce Rosso Competizione, 156 GTA SW, 159

Domyślnie

Cytat Napisał talar44
    Cytat Napisał Spirit
    Tylko miejmy nadzieję że się nie wezmą za serca Alf, albo przynajmniej w większej mierze
    Akurat BMW potrafi robić silniki. Ich R6 są naprawdę świetnymi silnikami, i nie można się z tym nie zgodzić. Chętnie bym widział ich silniki w 159/Brera zamiast JTS-ów

Spirit
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał BartekL
    Cytat Napisał talar44
    Cytat Napisał Spirit
    Akurat BMW potrafi robić silniki. Ich R6 są naprawdę świetnymi silnikami, i nie można się z tym nie zgodzić. Chętnie bym widział ich silniki w 159/Brera zamiast JTS-ów
    Tylko wtedy to już będzie BMW a nie Alfa, płyta i silnik bmw, a sama karoseria to już nie w pełni Alfa :?

Użytkownik Świeżak Avatar talar44
    Auto
    Była AR 146 TI, AR 147 1.6 TS,AR GT 2.0JTS, jest AR Giulia Q4 2.0

Domyślnie

Cytat Napisał BartekL
    NIe wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie Alfa to nie tylko osiągi i stylistyka. Serce też jest wazne!
    talar44/AR 146 2.0ti/AR 147 1.6TS/ AR GT 2.0JTS/ AR Giulia 2.0 Q4

Redaktor naczelny Romeo Avatar fiergloo
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL/ Alfa Romeo 159 TBi

Domyślnie

Cytat Napisał BartekL
    Jak bym chciał samochód z silnikiem BMW to kupiłbym BMW.

Silnik z BMW w Alfie? To byłby szczyt profanacji wszelakiej. Były by takie komentarze jak przejście Luisa Figo z FC Barcelony do Realu Madryt. Ja sobie tego nie wyobrażam-wszystko BMW tylko karoseria Alfy Romeo - to byłby koszmar. W takim świetle Arna zaczyna być kamieniem milowym, bo też była z takiego mariażu tylko między Alfą, a Nissanem-tylko tam chociaż silnik był Alfowski.
    http://fiergloo.blogspot.com lub http://fiergloo.pl/ - moje spojrzenie na motoryzację
    2007-2008: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v
    2008-2018: Alfa Romeo 164 3.0 V6 12v Automat
    2014-....: Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v FL
    2018-2021: Lancia Kappa 2.4 JTD 10v
    2021-....: Alfa Romeo 159 1750TBi

AR_33
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał BartekL
    Jeżdzę 33 bo ma jeszcze silnik Alfy
    Myśląc w taki sposób jak kolega BartekL, najlepszym połączeniem było połaczenie zawieszenia i jednostki napędoewj z SUBARU (Impreza STI) i nadwozie ALFY.
    Jak dla mnie samochód idealny :twisted: Tylko że nie było by to ani Subaru, ani Alfa