W zeszłym roku włożyłem w lato 215/50/17 nie dało się jechac. Droga nad morze była masakrą, 4 osoby ciuchy na 2-tyg. masakra z tyłu była non stop tarło na tych drogach. Dobrze że autostrady kawałek zrobili od Torunia to wtedy jakoś poszło.I jeżdżę teraz na 215/55/16 i jest super
Da radę normalnie jeździć, ba przy obniżonej 166 nawet nie przycieram na hopkach jak to niektórzy mają przy normalnym zawieszeniu Chyba, że wpadają na hopki 100km/h![]()
Ja mam diesla ze standardowym zawieszeniem i musze deski podkladac zeby do podpiwniczonego garażu wjechac156 w porównaniu do 166 jest wysokie mimo zderzaka a la GTA. Ten zwis przedni w 166 tez pewnie robi swoje. Ale i tak kocham to auto.
[C
tak czytam i czytam wypowiedzi kolegów i już sie bałem, że tylko ja bez prześwitu sie poruszam a tu jednak nie
U mnie obniżone zawieszenie (-35mm + 215/45/17) i jakoś problemu z progami nie odnotowałem. Niestety gorzej w koleinach, i na niektórych przejazdach kolejowych. Ale i tak jest super![]()
Jest dokładnie tak jak mówisz. Poza tym ja nie doświadczyłem problemów z małym prześwitem. Fakt, auto jest niskie, przez spowalniacze trzeba powoli, pod krawężnik tak samo, ale nie jest aż tak źle. Przykładowo w Peugeocie 207 dolna plastikowa listwa pod zderzakiem jest jeszcze niżej, jak ją zgubiłem 3 -4 razy to już nie zakładałem z powrotem![]()
U mnie dodatkowo dochodzi nie oryginalna osłona pod silnikiem która nie jest "płaska" tylko wybrzuszona ku dolowi... Tez tak macie? Ma ktoś ori osłone jeszcze u siebie? Może koledzy po FL bo w przedliftach to pewno żadna nie przeżyła 12-13 lat...
[C