Ja przy tym przebiegu wymieniłem samo sprzęgło,dwumas był jak fabryczny,praktycznie zero luzu mam tą samą wersje silnikową co Ty. Jak czytałeś wszystkie tematy to pewnie czytałeś też i moje "wypociny" z przebiegu wymiany.
Ja przy tym przebiegu wymieniłem samo sprzęgło,dwumas był jak fabryczny,praktycznie zero luzu mam tą samą wersje silnikową co Ty. Jak czytałeś wszystkie tematy to pewnie czytałeś też i moje "wypociny" z przebiegu wymiany.
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Producent kół dwumasowych dopuszcza wyczuwalne drgania na pedale sprzęgła, dopiero, gdy przy takim zjawisku uslyszymy niepokojące dźwięki klasyfikuje to dwumas do wymiany. U mnie takie drgania występują sporadycznie, mimo,że dwumas mam ok. Nie są uciążliwe, tak naprawdę tylko kierowca ma szanse je wyczuć nogą. Ja bym nie wymieniałMało tego, miałem zużytą tarczę sprzęgłową,a reszta wyglądałą naprawdę wporządku i zregenerowałem samą tarczę. Różnica w zmianie biegów in plus,ale wiem,że wszędzie panuje opinia,że wymienia się komplet.
u mnie sprzegło wymiana 190tys 2mas został obecnie 230tys i chyba nie predko przyjdzie na niego kolej![]()
Witam. Podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego choć sprawa nie tyczy się jtd tylko ts. Czy w silniku benzynowym sprzęgło może powodować drgania prawie całego auta podczas ruszania? Dodam że kompletne sprzęgło wymieniałem jakieś 6 tyś km temu. Drgania te zaczęły się stosunkowo nie dawno i teraz się zastanawiam czy to wina sprzęgła czy może zużytej którejś poduchy silnika. Proszę o jakąś poradę.
Jeśli wymieniłeś sprzęgło i po wymianie było OK, to poduszki są mocno podejrzane...
Alfa Romeo 156 '00 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.8 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '03 1.9 JTD (była)
Alfa Romeo 156 '03 2.4 JTD (była)
Alfa Romeo 147 '02 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 147 '01 1.6 T.S (była)
Alfa Romeo 156 '04 1.9 16V (była)
Alfa Romeo GT '07 1.9 16V (była)
Alfa Romoe 159 '07 1.9 16V (jest)
Alfa Romeo 156 '98 2.5 V6 (jest)
Moje Paniehttp://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._jony88-7.html
Tylko nie zakładaj poduszki podróby, kupiłem do mazdy kiedyś tedgum, masakra, twarde to, wibracje przy niskich obrotach na budę się przenosiły. Myślałem - ułoży się. Po roku mechanik przy okazji innej robótki wymienił spowrotem na stary naderwany oryginał i problemy zniknęły.
Dzieki wszystkim za odpowiedzi, dzis jade sie umówic na wymiane sprzegla. Co z tego wyjdzie zobaczymy ;p ewentualnie moge dac znac co i jak pozniej.
Pozdrawiam forumowiczow.
Witam. Mam problem z wymiana sprzegla w mojej alfie 1.9 jtd. Kupilem kompletny zestaw sprzegla firmy "luk" i niestety nie pasuje tam lozysko oporowe. Nie moge oddac calego sprzegla poniewaz auto stoi rozebrane za granica. Tak wiec musze kupic samo lozysko i dowiesc do kompletu. Kto wie gdzie w okolicach opola/wroclawia najtaniej dostane ta czesc?? Zalezy mi na czasie bo jestem bez autka teraz.
Sent from my HTC Desire Z using Tapatalk 2
- - - Updated - - -
Oryginalne sprzeglo wyciagniete z auta wyglada taka to ktore dostalem w kaplecie jako element zamienny wyglada tak
i teraz jest problem. Czy ktos juz mial podobna sytuacje?? Czy to lozysko napewno pasuje do tego zestawu?