Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
u mnie chyba nie jest tak to mocno wygiete-przeciagniete w jedna ze stron, ale jak wymieniles drazek reakcyjny to co lepiej jest ? ja u siebie jeszcze nie wiem jak wyglada poducha z dolu ale wymieniam bo mam, jak wroce z urlopu to moze zdjecie zrobie jak u mnie gora wyglada
Nie, nie jest lepiej. Wymieniłem go, bo był w środku pęknięty. Ale chyba zrobiłem błąd, że nie wymieniłem właśnie tej poduchy. Lub pozostałych, bo jeśli twierdzisz, że jest za bardzo wygięty, to coś w tym musi być. Może to właśnie była przyczyna pęknięcia ? W sobotę będę wiedział jak to wygląda, bo będę miał drugą Alfę do porównania.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
nie zdaze zrobic zdjec bo wyjezdzam na urlopasek ale u mnie tak mocno nie jest to naciagniete, zobacz tez tez 2 poduszki lewa i prawa - moze ktora z nich jest walnieta
Tak właśnie analizowałem i wydaje mi się, że to te dwie przednie poduszki powinny powodować ten przechył. W sumie stare są, to im się należy wymiana![]()
Zerwany czy też wysunięty z silentblocku w zasadzie działa podobnie, sprawdziłem u siebie po zmianie poprawa na krótki czas (oryginał i zamiennik). Najlepsze efekt daje poduszka środkowa. Boczne są wtórne.
Ze swej strony polecam do zerwanego drazka reakcyjnego dobranie silentblocku i wciśnięcie na imadle - najmniejszy koszt.
Myślisz o poduszce czy drążku reakcyjnym ?
Jak to wygląda u Ciebie ?
- - - Updated - - -
Drążka zerwanego nie mam. Drążek ma mozliwość przeunięcia parę milimetrów i mogę to zrobić. Właściwie dziwnie wygląda ta poduszka pod skrzynią. Tylko czy dziwnie dla mnie, czy faktycznie ona jest do wymiany. Oto jest pytanie. Nie mam obecnie możliwości porównania. Ma ktoś z was fotkę tej poduszki ze swojego bolida ?
Kurcze, nic się nie działo, to sobie znalazłem![]()
Górną był sobie darował, z dolnej nic nie widać - będzie widać czy zerwana na obwodzie dookoła - brecha (łom) w rękę i poruszać góra / dół zobaczysz czy guma jest urwana czy cała. Moja, nie mam niestety zdjęcia, była zerwana tak, że były z niej dwie części niezespolone już ze sobą...
Ostatnio edytowane przez xweb ; 13-07-2012 o 16:57
Sprawdzałem łyżką do opon. Mogę ja ugiąć jakieś 3-5 mm. Niestety nic nie widać czy jest urwana czy nie. Ale ja ją jakieś 1,5 roku temu wymieniałem. Z resztą stara nie była uszkodzona. Wymieniłem ją, że tak powiem przy okazji.
Czy też wisiała tak jak moja ? Bo nie wykluczam, że ta którą mam jest zerwana lub w złym stanie.