jest ktos kto wie gdzie znajduje sie filtr paliwa w 147 1,6 ts 2000rok?
jest ktos kto wie gdzie znajduje sie filtr paliwa w 147 1,6 ts 2000rok?
jeśli chodzi o mocowanie to powinien pasować bo ten sam silnik jest wkładany do 147 156 GT... zawieszenie jest to samo poduszki silnika raczej też więc jeśli chodzi o montaż to wg mnie wejdzie... jedyne to 105KM w 147 mi nie pasuje;P i 105KM to jest ten sam silnik tylko z tego co się orientuję to turbina nie ma zmiennej geometrii i nie wiem jak to załatwisz bo jak miełeś 115KM to bedziesz miał zaworek do sterowania a jak komp na to zareaguje to też nie wiem... chyba że ten silnik 105KM jest z kompem to raczej da rade... ale zamiast kombinowac to popatrz lepiej za 115KM jak taki miałeś...
aha jak juz kwestia dopasowywania została ruszona to może ktoś jest zorientowany czy w JTD da rade zamienic skrzynie 5 biegowa na 6?? byłbym wdzięczny za odpowiedź... bo wizualnie wydaje mi sie że pasuje ale połączenie linek i czy wieloklin jest taki sam?
Ostatnio edytowane przez RoBeRt 147 ; 28-07-2012 o 16:28
Tak, tylko ja chce kupić ten drugi silnik, czyli ten od 156 115 KM z takim samym kodem silnika jak ten który mam teraz obecnie, i czy ten będzie śmigał ?
jak kupisz taki sam to będzie śmigał
Kolejna alfa kolejne problemy
Żeby Ci się potem nie okazało że brak jakiejś dziury z gwintem pod jakiś element. Kup sobie dół od kolegi sołtysa, masz pewniaka ( i właściciela łatwo potem znajdziesz) Z allegro bym nie kupił.
jeżeli poszedł cylinder, to z tego kupnego możesz sobie zrobić remont i wtedy być w zupełności pewnym tego co posiadasz. Ogólnie osobiście uważam że kupne silniki np z allegro powinny i tak przechodzić kapitalne remonty gdyż dobrego silnika miód malina raczej dostać nie idzie. Swoją drogą jestem ciekaw jakie to czasochłonne takie przekładanie silnika, bo z tego co mi mój mechanior mówił to wg niego to jakieś 2/ max 3 dni pracy, ale spokojnej i nie chaotycznej.
czas przekładki silnika 1 dzień 2 ludzi![]()
Kolejna alfa kolejne problemy