Ja bym nie ryzykował wymiany co 30 tys. Max. dystans to 15 tys. km, zwłaszcza że olej ulega degradacji. Koszt niewielki a spokój niewątpliwy.
Ja bym nie ryzykował wymiany co 30 tys. Max. dystans to 15 tys. km, zwłaszcza że olej ulega degradacji. Koszt niewielki a spokój niewątpliwy.
Wymiana co 35 tysięcy, jest wartością maksymalną - zazwyczaj następuje wcześniej ze względu na degradację oleju - ECU posiada algorytm na podstawie którego oblicza czas wymiany na podstawie trybu jazdy auta. Napisałeś, że chcesz przejechać autem około 200 tysięcy i nie chcesz kosztownych wymian podzespołów oraz, że robisz głównie trasy. Proponuję wymianę oleju i filtrów powietrza oraz oleju co 20 tysięcy, zapewni to ekonomiczną eksploatację i dobre warunki pracy turbinie, popychaczom i wałkom. Masz zapewne auto wyposażone w DPF - przy każdym wypalaniu tego filtra, nadmiar paliwa przedostaje się do oleju silnikowego i degraduje jego właściwości smarne, co prowadzi do szybszego zużycia podzespołów silnika i turbosprężarki. Selenię WR PE (ten olej to HC - nie jest prawdziwym syntetykiem) można kupić za niecałe 200 zł za opakowanie 5L, więc wydatek nie jest porażający.
Pozdrawiam
mi sie wydaje ze powinienes wymieniac co 15 gora 20 tys km.Przynajmniej ja bym tak robil.Ja wymieniam zawsze w okolicy 13-15 tys km czyli w moimprzypadku jakos raz do roku.Pozdraiam
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Po dyskusji z "moim" mechnikiem, olej zmieniam dwa razy w roku, co 20 kkm. Oczywiście za każdym razem z filtrem powietrza i oleju. Filtr paliwa raz do roku.
Olej to Liqui Moly, chyba 4200 5w30.
Jeżdzę mniej więcej w proporcjach 70/30 trasa/miasto.
Na dłuższe wymiany się nie zdecyduję, na krótsze - nie sądzę by w moim przypadku była potrzeba.
Do tego regularna kontrola poziomu oleju.
15 tyś. to max na olej, rozrząd co 80-90 tyś. Nie ufaj Włochom!!!
Andreus , moja 159 była kupiona 2 dni wcześniej, i ten sam silnik , i też SW wiec mamy prawie identyczne auta
Tylko ja mam juz prawie 60 tys najechane
Jesli chodzi o zalecenia fabryczne to nie do konca jest co 35 tys.
Co 35 tys to są przeglądy , a olej jest według wskazań komputera , i mi wykazał koniecznosć wymiany chyba gdzies około 25 tys km.
Pytałam też o wcześniejszą wymianę , w serwisie i salonie uznają ze nie ma takiej konieczności.
Zresztą ja mam auto w leasingu i za wymiane ponadprogramową leasing by nie zapłacił.
Na logike to wymiana to 10-15 tys może i coś pomoże , koszty nie sa duże , może i warto , zwłaszcza jak mało jeżdzisz ( 13 tys przez 15 miesiecy )
Wiec gdybyś wymieniał co około 15 tys to by było i tak rzadziej niż raz na rok
Selenia WR PE ma klasę lepkości 5w30, 5w40 to Selenia WR, która nie ma aprobaty ACEA C2 niezbędnej przy DPF. Klasa lepkościowa nie ma nic wspólnego z bazami produktu, niestety często tak to jest postrzegane. Poniżej link do karty produktu - zobacz co jest wymienione w składnikach głównych.
http://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&...xhqi_A&cad=rja
W sprawie ceny napisz na PW.
Pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez cromka ; 18-07-2012 o 15:15