Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Do 156 tylko sekwencja bo jak wrzucisz tam antyczną instalację to to co zaoszczędzisz na niej zaoszczędzisz dołożysz pomnożone przez 5 do późniejszego remontu. Nie wspominam już o niecenzuralnych wyrazach które będziesz recytował ilekroć będziesz jechał samochodem.
Mój znajomy mechanik od razu jak kupiłem alfe to mi powiedział, z własnego doświadczenia, tylko sekwencja. Jemu od zwykłej instalacji rozpadł się kolektor, podobno te zatrzaski pękają. Coś w tym jest bo miałem na zbyciu taki kolektor, sprzedałem na allegro, poszedł do firmy która montuje gaz.
Poza tym nie tylko w alfach ale wszystkich autach z plastikowym kolektorem montuje się sekwencję.
No własnie, niech sie ktoś nawet nie wygłupia, zeby do 156 wrzucić sekwencje. mam nadzieje ze ten tamat to jakiś zart. Zwykla to jest dobra w poldasie, ew. żuku
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96
Ostatnio edytowane przez Winiar00 ; 10-08-2012 o 20:48
jakbys znał budowę butli kuchenki gazowej to byś durnot nie mówił bez urazy ałł, dla ciebie jezeli butla z przysłowiowej kuchenki jest taka sama jak butla montowana w autach to.... wiele samochodow na wielopunktowym wtrysku ma zamontowane lpg drugiej gen trafiaja sie nawet i pierwszej , i jezdza i zapewniam ciebie ze nie 80/h tylko o wiele wiecej, auta bez emulatorow sondy i wtryskow wylacznie z przekaznikiem odlanczajacym wtryski , że mikser zmniejszy dolot to jest oczywiste i osiagi spadna napewno ale nie do przesady no chyba ze z bisa załozy sie mixer,na blosie juz strat takich nie ma i co do strzałow jezeli dbasz o swiece kable i cewki dolot masz szczelny to masz spokoj , mozna montowac antywybuch na kolektorze ,poniewaz jest plastykowy,, uuuuuuuuufff ponawiam alfa 156 ts bedzie jeżdzić na takiej instalacji zgodnie z pytaniem
widocznie nie znasz roznicy miedzy butlami skoro tak piszesz ,pewnie innych paru rzeczy tez nie ogarniasz ,nie posiadam w AR ani mixera ani gazu no po za zapalniczka,pytanie było czy bedzie jeździc ? i nikomu ani nie polecałem ani nie odradzałem zakladania lpg lecz nie bedę sie z toba spierał , bo najpierw sprowadzisz do swojego poziomu a nastepnie pokonasz doświadczeniem , wracajac do tematu instalacja 2 gen tez bedzie jeździć Pozdrawiam
To wstaw ją do swojego TSa i zdaj relacje po 30 tysiąch, jak wwalisz pierwszej lub drugiej generacji to ci się na pewno opłaci bo to taniocha, a reszcie pseudo znawców będziesz mógł utrzeć nosa
Swoja drogą już wiem dlaczego o posiadaczach Alf mówią druciarze, poza tym instalacja to niestety sama butla nie jest