Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 32

Temat: zwykły gaz w 156?

Administrator Quadrifoglio Verde Avatar Piotriix
    Mieszka w
    PL
    Auto
    Alfa psuje się w dniu zakupu i ten stan trwa aż do dnia sprzedaży.

Domyślnie

Cytat Napisał brojl20 Zobacz post
    senk
    SĘK

Cytat Napisał Winiar00 Zobacz post
    @DRACUS666 jeździłeś takim wozem z sekwencja? Nawet na benzynie auto będzie zamulone bo jest mikser który w znacznym stopniu ogranicza dolot. Blos podobno to niweluje. Mapy nie rozjedziesz ,a skąd to wiesz? Wrzuć zrzuty ze swoich parametrów adaptacyjnych...
    Szkoda tłumaczyć ludzie swoje wiedzą.Niestety kasa kasa kasa
    Kto chce szuka sposobu,
    kto nie chce szuka powodu.
    155 V6 LPG-163 KM-była
    156 V6 LPG-190 KM-była
    147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
    166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
    Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest

Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    AR 33 1.7 8V 92',AR 166 3.2 V6 24v 2003 FL Distnctive

Domyślnie

Do 156 tylko sekwencja bo jak wrzucisz tam antyczną instalację to to co zaoszczędzisz na niej zaoszczędzisz dołożysz pomnożone przez 5 do późniejszego remontu. Nie wspominam już o niecenzuralnych wyrazach które będziesz recytował ilekroć będziesz jechał samochodem.

Użytkownik Rowerzysta Avatar AndrzejGP23
    Mieszka w
    Dębica
    Auto
    AR 156 1.8 TS FL SW

Domyślnie

Mój znajomy mechanik od razu jak kupiłem alfe to mi powiedział, z własnego doświadczenia, tylko sekwencja. Jemu od zwykłej instalacji rozpadł się kolektor, podobno te zatrzaski pękają. Coś w tym jest bo miałem na zbyciu taki kolektor, sprzedałem na allegro, poszedł do firmy która montuje gaz.
    Poza tym nie tylko w alfach ale wszystkich autach z plastikowym kolektorem montuje się sekwencję.

Użytkownik Rowerzysta Avatar Kacper_agh
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    156 2.0 TS 1997

Domyślnie

No własnie, niech sie ktoś nawet nie wygłupia, zeby do 156 wrzucić sekwencje. mam nadzieje ze ten tamat to jakiś zart. Zwykla to jest dobra w poldasie, ew. żuku
    Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
    Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96

Użytkownik Rowerzysta Avatar DRACUS666
    Mieszka w
    zielona góra okolice
    Auto
    156 JTD

Domyślnie

Cytat Napisał brojl20 Zobacz post
    Czy zwykły gaz ma w ogóle prawo działać w alfie 156 ?
    Dodam że od kupna nic nie było wymieniane i być może w tym tkwi senk sprawy,ale moje pytanie jest następujące "Czy alfa 156 ze zwykłym gazem będzie jeździć? czy musi być sekwencja jak to na ogół słyszę.."
    pytanie było czy będzie samochód jeździł i z całym szacunkiem będzie jeździł innym problemem jest to ,że auto będzie zamulone , nie jestem zwolennikiem lpg w alfie ,lecz jezeli ktos zalozy lpg 1 lub 2 gen to auto bedzie jezdzic
    Ostatnio edytowane przez DRACUS666 ; 10-08-2012 o 14:25

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Cytat Napisał DRACUS666 Zobacz post
    pytanie było czy będzie samochód jeździł i z całym szacunkiem będzie jeździł innym problemem jest to ,że auto będzie zamulone , nie jestem zwolennikiem lpg w alfie ,lecz jezeli ktos zalozy lpg 1 lub 2 gen to auto bedzie jezdzic
    Więc jeżeli wrzucę butle od kuchenki propan-butan pociągnę węża wsadzę do przepustnicy i auto będzie jeździło mogę śmiało Tobie to polecić bo jeździ? Stwierdzenie "będzie jeździć" to dla mnie coś więcej niż speed max 80km/h.... osiągnięte po 1 godzinie rozpędzania z górki.
    Ostatnio edytowane przez Winiar00 ; 10-08-2012 o 20:48

Mieszka w
    zielona góra okolice
    Auto
    156 JTD

Domyślnie

jakbys znał budowę butli kuchenki gazowej to byś durnot nie mówił bez urazy ałł, dla ciebie jezeli butla z przysłowiowej kuchenki jest taka sama jak butla montowana w autach to.... wiele samochodow na wielopunktowym wtrysku ma zamontowane lpg drugiej gen trafiaja sie nawet i pierwszej , i jezdza i zapewniam ciebie ze nie 80/h tylko o wiele wiecej, auta bez emulatorow sondy i wtryskow wylacznie z przekaznikiem odlanczajacym wtryski , że mikser zmniejszy dolot to jest oczywiste i osiagi spadna napewno ale nie do przesady no chyba ze z bisa załozy sie mixer,na blosie juz strat takich nie ma i co do strzałow jezeli dbasz o swiece kable i cewki dolot masz szczelny to masz spokoj , mozna montowac antywybuch na kolektorze ,poniewaz jest plastykowy,, uuuuuuuuufff ponawiam alfa 156 ts bedzie jeżdzić na takiej instalacji zgodnie z pytaniem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Winiar00
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    Alfa Romeo 159 2.4 SW

Domyślnie

Cytat Napisał DRACUS666 Zobacz post
    jakbys znał budowę butli kuchenki gazowej to byś durnot nie mówił bez urazy ałł, dla ciebie jezeli butla z przysłowiowej kuchenki jest taka sama jak butla montowana w autach to.... wiele samochodow na wielopunktowym wtrysku ma zamontowane lpg drugiej gen trafiaja sie nawet i pierwszej , i jezdza i zapewniam ciebie ze nie 80/h tylko o wiele wiecej, auta bez emulatorow sondy i wtryskow wylacznie z przekaznikiem odlanczajacym wtryski , że mikser zmniejszy dolot to jest oczywiste i osiagi spadna napewno ale nie do przesady no chyba ze z bisa załozy sie mixer,na blosie juz strat takich nie ma i co do strzałow jezeli dbasz o swiece kable i cewki dolot masz szczelny to masz spokoj , mozna montowac antywybuch na kolektorze ,poniewaz jest plastykowy,, uuuuuuuuufff ponawiam alfa 156 ts bedzie jeżdzić na takiej instalacji zgodnie z pytaniem
    ehh, szkoda słów na Ciebie, budowy butli też nie musisz mnie uczyć. No i z czytaniem aluzji u Ciebie licho. Jeździj swoim mixerem ciesz się, że masz tanio i "DOBRZE"... ale nie polecaj innym!
    Ostatnio edytowane przez Winiar00 ; 11-08-2012 o 09:41

Mieszka w
    zielona góra okolice
    Auto
    156 JTD

Domyślnie

widocznie nie znasz roznicy miedzy butlami skoro tak piszesz ,pewnie innych paru rzeczy tez nie ogarniasz ,nie posiadam w AR ani mixera ani gazu no po za zapalniczka ,pytanie było czy bedzie jeździc ? i nikomu ani nie polecałem ani nie odradzałem zakladania lpg lecz nie bedę sie z toba spierał , bo najpierw sprowadzisz do swojego poziomu a nastepnie pokonasz doświadczeniem , wracajac do tematu instalacja 2 gen tez bedzie jeździć Pozdrawiam

Użytkownik Znawca Avatar kylo1986
    Mieszka w
    Podlasie
    Auto
    166 2.4 20v Fl x2, 159 1.9 8v

Domyślnie

To wstaw ją do swojego TSa i zdaj relacje po 30 tysiąch, jak wwalisz pierwszej lub drugiej generacji to ci się na pewno opłaci bo to taniocha, a reszcie pseudo znawców będziesz mógł utrzeć nosa
    Swoja drogą już wiem dlaczego o posiadaczach Alf mówią druciarze, poza tym instalacja to niestety sama butla nie jest