co ty powiesz!!!!! 4 litry na ile???? wiem że v-ki lubią olej ale 4 litry ????? Jak silnik to znosi nic się nie dzieje??
Ja mam wyciek, stąd zeszły aż 4 litry. Na razie silnik to wytrzymuje, ale zlewa się dosyć szybko, powiedzmy te 4 litry zlały się w miesiąc, może trochę dłużej. Pod samochodem w garażu jest kałuża. Wyciek trudno zlokalizować, dlatego też taka sytuacja. Jeżeli ktoś chętny mi pomóc zlokalizować, chętnie skorzystam
A co do silnika, znosi, ale pewnie nie przedłuży to jego żywotności
- - - Updated - - -
A do silnika wchodzi 8 litrów, przy braku 4 litrów nawet kontrolka ciśnienia nie mryga. Ciekawe przy jakiej ilości zapaliłaby się. Ale wtedy to już pewnie po silniku.
- - - Updated - - -
Mój silnik po rozebraniu wygląda jak nowy w środku, więc nie ma problemu.
Za każdym razem jak jej dasz po "piź..ie" i brakuje Ci 4 litry do stanu, to rozbierasz silnik, by sprawdzić czy wygląda jak nowy?Czy stwierdzasz to po tym, że barany kolektora ssącego się ładnie swiecą?
...wymyj silnik, poczekaj dobę aż wyschnie... i będziesz wiedział skąd mniej więcej jest wyciek, a jak nie masz pojęcia - znajdź kumatego mechanika... Bo będziesz kolejną osobą, która kupiła alfę, zakatowała ją, później kupi wieśwagona i będzie szydzić że alfa to złom.