witam, zaciął mi sie rygiel od zamka kierowcy czyli ten najczesciej uzywany.. co sie mogło stac?? trzeba szukać nowego zamka??
witam, zaciął mi sie rygiel od zamka kierowcy czyli ten najczesciej uzywany.. co sie mogło stac?? trzeba szukać nowego zamka??
Miałem tak samo tyle że nie mogłem ich odtworzyć kolego. W moim przypadku pękł aluminiowy sworzeń ryglujący tą obrotową zapadkę która zatrzaskuje zamek. Nie próbuj na siłę go zamknąć bo naprawdę przy zamkniętych zdjąć boczek i rozbić zamek katorga, dzień męczarni i podrapane ręce.
Witam kolego mam ten sam problem mógłbyś napisać jak dokładnie sobie z tym poradziłeś??
Obejrzyj sobie na allegro lub w google grafika jak wygląda tapicerka od 166 i wtedy ją powoli rozbieraj. Z tego co pamiętam nie ma tam śrub z boku a tylko kołki ją trzymają po odkręceniu śrub pod osłoną głośnika i pod głośnikiem, przy rączce (to wgłębienie za które chwytasz drzwi zamykając je), klamce i kieszeni. Potem musisz ją podnieść lekko w górę (po podważeniu lub szarpnięciu w celu zwolnienia kołków) żeby zeszła z klina w okolicy szyby. Reszta nie powinna być trudna.
Dobrze kolego mówisz wiem gdzie są śruby bo już zdejmowałem tapicerkę w AR , przeszkodą są dwieśruby na dole tapicerki i to że koło lusterka deska rozdzielcza nachodzi na boczek i tam też jej nie można odchylić więc dostęp jest minimalny.