u mnie była mikro dziurka na rurce od wspomagania nad skrzynią a płynu bardzo pomału ubywało w zbiorniczku. wymieniłem na miedziane i mam spokój.
u mnie była mikro dziurka na rurce od wspomagania nad skrzynią a płynu bardzo pomału ubywało w zbiorniczku. wymieniłem na miedziane i mam spokój.
Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.
z tych zdjec wlasciwie nic nie widac, ale sprawdz czy nie leci z uszczelniacza półosi.
Jestem nietolerancyjny, prosze więc o wyrozumiałość
Witam, ja już to zapocenie to nazwał bym wielkim wyciekiem, a tak zawalonej skrzyni biegów olejem to jeszcze nigdzie nie widzialem.
Witam ponownie!
Dzięki za krytykę i porady/sugestie.
Rafcio to zdjęcie jest jak każdy zauważył-beznadziejnej jakości tylko to nie jest żaden rupieć ten samochód,a ni ta skrzynia biegów..(nie zamierzam też nikomu niczego udowadniać nie o tym jest ten temat)
Zabawne ! jest to płyn.......chłodniczy ! na łączeniu skrzyni biegów z silnikiem (od spodu) jego ubytki (chłodniczego) plasują się na poziomie 100 ml na 5 mies roczny przebieg tego samochodu to 17-22 tys km. Za wcześnie by mnie straszyć uszczelką pod głowicą.
ps pozostaje obserwować sprawę i ewentualnie pozbyć się takiej nieszczelności jak będzie to możliwe..
Ostatnio edytowane przez michałsnk ; 01-08-2012 o 13:37
Jak płyn chłodniczy to oglądnij okolice termostatu.
Dziękuję wszystkim za informację.
ps jest takie przysłowie niedźwiedzie bowiem prawdziwych alfistów poznaje się w biedzie ! dzięki !