ja sobie nie wyobrażam jak może być całe zawieszenie do wymiany? Na raz się wywaliło,jednego dnia? Nie słyszałeś przez 6 tys km że coś nie gra?
ja sobie nie wyobrażam jak może być całe zawieszenie do wymiany? Na raz się wywaliło,jednego dnia? Nie słyszałeś przez 6 tys km że coś nie gra?
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Kolego jeśli jesteś zainteresowany to pisz na priv skompletuje ci w dobrej cenie full.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
ja całe zawieszenie z przodu robiłem bez kanału i powiedzmy połowę z tyłu. Nie trzeba nic konkretnego, podstawowe klucze. Z przodu wymieniasz całe wahacze więc nie ma problemu z wybijaniem tulei na prasach itp. Robota banalna tak na dobrą sprawę. Jeśli chcesz sprawdzić zawieszenie podjedź do diagnosty. A tak na marginesie kolego to myślę że wcześniej przed wyjazdem twoje zawieszenie było w kiepskim stanie po jednej trasie nie siada wszystko. W dziale zrób to sam jest pięknie opisana wymiana zawieszenia. Powodzenia
Założę się że kupując nie sprawdziłeś dobrze. To znaczy nie Ty ale kupiłeś już z wytelepanymi elementami. Może nie wszystkimi ale pewnie już wtedy domagało się wymian. Albo jeździsz po polach. Jeżeli jakiś mechanik nie robił takich aut to nie ma o tym bladego pojęcia. Popadając w druga skrajność jeden chciał być nadgorliwy. Koleś który kupił moją 166 pojechał na warsztat i mu powiedzieli że tuleje wahaczy do wymiany. Ja mu na to żeby lepiej sprawdził gdzie indziej bo koleś się nie zna. Pojechał do znającego się na rzeczy i powiedział mu że zawias w idealnym stanie.
5000 za całe zawieszenie w oryginale ? na pewno całe ? i to wg was drogo ? to ja poproszę 3 takie kpl w tej cenie
jeśli gość pisze ze walił michą o asfalt to znaczy że sprężyny i amory również do wymiany ...
jeśli to ma być wszystko na oryginalnych częściach to w 5000 się nie zmieścisz ...
wahacze 750zł szt
górne 190zł szt
łącznik 120zł szt
sprężyny 1200 kpl
amory 1800kpl
już mamy 5120zł a nie mamy tyłu który jak chce się zrobić na oryginałach to jest dużo drożej niż przód
także jak ktoś ma dojście do KPL zawieszeń w cenie 5000zł to ja biorę 3 takie kpl tak jak mówiłempłacę gotówką
za cały zawias w oryginale trzeba dac okolice 8 tyś. jak tak sobie na szybko przeliczylem.
http://www.flar-ital.pl/ - CZĘŚCI ZAMIENNE- SERWIS: Lancia, Fiat, Alfa Romeo
USŁUGI AUTOLAWETĄ- POMOC DROGOWA
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Co do zawieszenia:
Przejechałem 6000 km, z czego:
- pierwsze 2500 po Tarnowie (małopolska) i okolicach,
- wyjazd przejazdowy przez Słowację, Węgry, Czechy i Austrię,
- ostatni weekend zaliczyłem trasę nad morze do miejscowości Łazy (razem ponad 1600 km).
Tak jak mówię, około 6000 km.
Już od początku zawieszenie nie było wybitnie poprawne, ale trzymało się dobrze.
Po ostatnim wyjeździe i przejechaniu przez Kielce, Piotrków, Łódź i Włocławek coś się popieprzyło.
Byliśmy zapakowani w miarę przyzwoicie (ja się w kosmetyczce zmieściłem, dziewczyna w małej szafie ;-) )
Po przejechaniu połowy Kielc (istne pobojowisko. całe przekopane) zaczęło się obijanie podwozia (tyłu nie miski) tak jakby tył opadł.
Poza tym przy skręcaniu na rondzie (kierownica w lewo, ponad 40 stopni obrotu) słychać głuchy dźwięk / huk opony przedniej prawej.
Oczywiście na autostradzie było super, ogólnie na równej drodze jest dobrze i stabilnie.
Ale wystarczy prawdziwie polska droga (wyboje, koleiny, czy tak zwane fale morskie) i już potrafi uderzyć o podwozie.
Co do części, to nie było mowy o tym, że będą to oryginalne części (jedynie pompa podobno dostępna jest tylko w ASO).
Autko mi się podoba i chcę mieć je zadbane ale z racji, że mam też inne rachunki muszę uważać na koszty.
Na marginesie, może to coś pomoże, kiedy kupiłem autko pojechałem na dodatkowy przegląd materiałów eksploatacyjnych (hamulce, opony, płyny itd.).
W trakcie przeglądu zobaczyliśmy, że opony z tył są nadmiernie zużyte na wewnętrznej krawędzi. Tzn. lewa tylna miała kilka drutów na wierzchu.
Ale tak jak napisałem, wyszło że tył ma -3.0 stopnie w pionie.