Skrzynia albo sprzęgło. Ale ja bym osobiście na sprzęgło stawiał bo z dnia na dzień to skrzyń raczej się nie spsuje
Skrzynia albo sprzęgło. Ale ja bym osobiście na sprzęgło stawiał bo z dnia na dzień to skrzyń raczej się nie spsuje
Ok , ale sprzęgło wysprzęgla
Jak wciepie na hama jakiś bieg to jak mam wciśnięty pedał ie bierze , jak puszcze bierze elegancko.
Fakt ze chodzi ciężko .
I pytanie ? jak sprzęgło jest padnięte ? to nie powinny mibiegi wchodzić na wyłączonym silniku ?
Próbowałęm odpowietrzyć,to wywaliło w cholere czarnego syfu.
Zatem hmmm mysląc , to koncepcja jest taka że docisk nie do końca wysprzęglai temu blokują siębiegi ?
Ze skrzynią niebyło problemów w ogóle , żadnych oznak ( mało co prawda nią jeździłem , ale po Alfaholiku co miał ją wczesniej można się jakiś cudów spodziewać )
lub istnieje możliwość ze padło łożysko wyciskowe sprzęgła
hmmm , ale jak te łozysko pada to słychać jak coś ostro buczy itd. A u mnie jest proaktycznie cisza ,
no to zostało rozpołowić i się wszystko okaże, będzie widać jak na dłoni
Hmmm , co do rozpołowienia .
Na razie szukam garazu z kanałem , albo zacznę kopać u mnie w garazu ( mam dwa obok siebie ale żaden bez kanału ) mam najazdy ale już raz walczyłem ze skrzynią bez kanału ( w mojej TD ) i pie*** taki interes , bo namordowałem się jak głupi itd.
A chce to zrobić sam , bo na spokojnie sanki i inne osłony po piaskuje , pomaluje tylko żę Alfa wyjedzie pewnie na wiosnę .
Szukam na necie w ogóle akcji że biegi nie wchodzą na zgaszonym silniku i nie ma praktycznie o tym nic !
jakbyś mieszkał bliżej to chętnie bym Ci garażu użyczył, nawet pomógł![]()
Moja sugestia jest taka że oberwała się tulejka prowadząca łożysko dociskowe usterka dość popularna w Alfach sprzęgło chodzi ciężko bo kantuje łożysko niestety żeby ją wymienić trzeba zdjąć skrzynie koszt tulejki która jest razem z uszczelniaczem wałka zdawczego około 60 pln