Ja mam 8 poduszek przód,boki,kurtyny,fotele to jest 8 jak byk.
boki? fotele?
Przecież to to samo
Boczne poduszki są zamontowane w fotelach (wyskakują z boku, rozprowając bok oparcia od strony drzwi).
- - - Updated - - -
Już prędzej bym zrozumiał podwójne policzenie kurtyn - ponieważ zakrywają zarówno kierowcę jak i pasażera siedzącego za nim - czyli dwie osoby...
Ale fakt jest taki, że to jest ta sama poduszka - kurtyna, dlatego jak liczymy poduszki, to liczymy SZTUKI.
Nauczcie się RAZ NA ZAWSZE:
- 2x poduszka czołowa (kierowcy - w kierownicy, pasażera - w kokpicie przed pasażerem);
- 2x poduszka boczna (mocowana w oparciu siedzenia przedniego, od strony drzwi);
- 2x kurtyna (mocowana na krawędzi podsufitki, przy drzwiach, na prawie całej długości podsufitki).
Nie ma więcej!
Chyba, że ktoś wraca z IKEI lub innego sklepu, z poduszkami![]()
A przednie słupki przy szybie czołowej! ja mam poduchy i w słupkach po srodku też mam.
"Pod spód" nie sprawdzałem. Tak jak kolega pisał o słupkach z przodu. W takim razie po co jest tam oznaczenie airbag? tak samo u mnie z tyłu w uchwycie pasów do góry. Nie ma tak kurtyn tylnych? albo w fotelach przednich z boku i na słupach koło foteli do góry..
Może mi to ktoś w takim razie wyjaśnić?)
Dodatkowo, w alfie 147 nie było innej możliwości, jak komplet poduch (wg cennika dodatkowego wyposażenia, zarówno poduszki czołowe, boczne jak i kurtyny były montowane seryjnie). Nie było innej opcji. Więc nie wiem, po co w ogóle ta dyskusja.
Jak ktoś uparty jak osioł, i nie potrafi sobie odczytać, co w ogóle ma w samochodzie, to nawet młotkiem mu do głowy nie wbijemy.
A niech sobie myśli, że ma 8, czy też 10 (a może 12) poduch. Jeśli tylko przez to jest szczęśliwszy?
- - - Updated - - -
@bercik556 - umiesz czytać? Napisałem wcześniej, że kurtyna ciągnie się na długości całej przestrzeni bocznej samochodu (od kierowcy do pasażera).
Zresztą, dla tych, co mają lenia w dupie, i nawet do EPERa nie zaglądną: http://eper.fiatklubpolska.pl/navi?S...&DRW_NUM=1%7C0
- - - Updated - - -
A tak z ciekawości. Ile masz alf?
...też będziesz liczył po znaczkach?![]()