U mnie jest.
Co do lusterek to u mnie też drży przy dużych prędkościach.
I wkurza ta schodząca powłoka z panelu za podłokietnikiem.
Reszta jest ok.
Pozatym brakuje miejsca na tel/portfel
a i miejsce na kubek o dupe potłuc jak ładuje mi się telefon lub coś mam odłączone pod zapalniczke.
Pozdrawiam serdecznie
Mnie osobiście najbardziej wkurza rdza... podwozie dość skorodowane (diagnostyk na stacji stwierdził, że jak na nowsze auta to i tak nie jest źle - to ja dziękuję za taką jakość ;] ). Potwierdzam też korozję na szpilkach. Próbowałem czyścić, nic to jednak nie daje, a wyglądają okropnie.
Oraz bardzo łatwo ścierający się znaczek AR z przodu, dziś podczas mycia...
Ostatnio edytowane przez magil ; 25-08-2012 o 16:12
@Łukasz.L. : A kiedy ostatnio wyważałeś koła? Może to być powodem, u mnie też tak ostatnio było, pojechałem do wulkanizatora, wyważył i jest ok.![]()
A mnie drażni skrzypiący fotel kierowcy
Co do skrzypiącego fotela kierowcy muszę się niestety przyłączyć.
Mnie trochę drażni to, że lewarek zmiany biegów w pozycji 3 oraz 5 zasłania wyświetlacz panelu klimatyzacji.
Jeśli chodzi o drgające lusterka to polecam standardowe wyważenie, a później doważenie kół na samochodzie. U mnie to sprawdzało się rewelacyjnie w poprzednich autach.
Z denerwujących drobiazgów – żeby na chwilę wstrzymać tempomat – trzeba dotknąć pedał hamulca lub sprzęgła. W poprzednim aucie – w Xsarze – można było przycisnąć przycisk "Res" – on działał tak, że pauzował tempomat, a kolejne kliknięcie wznawiało go. Brakuje mi tego (w 159 działa tylko wznawianie, nie działa pauzowanie). To jest drobiazg, da się żyć bez tego.
Lusterka utleniające denerwują strasznie... Czy ktoś z Was kupował nowe wkłady do lusterek (oryginalne lub zamienniki o jakości oryginału, czyli niebieskie, oddalające itd.)? Ile kosztują??
Gniazdo zapalniczki – to też irytujące, ja myślę o podpięciu drugiego równoległego gniazda (w Xsarze mam takie drugie gniazdo seryjne, super sprawa gdy mamy do ładowania więcej urządzeń). Ktoś próbował?
Podpięcie takiego dodatkowego gniazda to żaden problem.
Zresztą masz pełno rozdzielaczy na necie.