sprawdzałem z inną 147 bose i jest coś nie tak
tam gra na poziomie 30 i nie można wysiedzieć
u mnie słabo![]()
sprawdzałem z inną 147 bose i jest coś nie tak
tam gra na poziomie 30 i nie można wysiedzieć
u mnie słabo![]()
hmmm nie testowałem z inna 147 bose, ale skoro twierdzisz ze w innej na poziomie 30 juz dudni konkretnie, to też sie pod temat podpinam bo u mnie 30 lichutko strasznie ;p
a jakie macie ustawienia radia ?
Ostatnio edytowane przez rzepa ; 18-08-2012 o 10:35
testowałem wszystkie ustawienia radia i to samo
ktoś mi nawet powiedział żebym odłączył wzmacniacz i głośnik basowy w bagażniku, bo możliwe że jakieś zwarcie, ale to też nie pomogło
reset radia też nic nie zdziałał
Moje Bose nigdy po wyłączeniu zapłonu nie włącza się na poziomie głośności 20 (minimum 25). Jeśli jest poniżej 30 np. 29 to wraca na 25. Jeśli jest np. 32 to włącza się na 30, ale muszę za każdym razem po włączeniu zwiększyć/zmniejszyć poziom głośności o 2 żeby było słychać pełny bas (opóźnienie startu wzmacniacza)
A może problem leży we wzmacniaczu albo w sygnale wyjściowym z radia?
czyli ewidentnie problem bose w moim przypadku? skoro zawsze startuje z poziomu 20 ?
@sebawroc jak sprawdzic ten wzmacniacz czy sygnał ?
może jest ktos z okolic krakowa / kocmyrzowa / słomnik / proszowic z bose i cos mądrego mógł by doradzic ?
Zwykłe fabryczne radio zawsze będzie startować z poziomu 20 - chyba że przed wyłączeniem poziom głośności był niższy. Wynika to wprost z instrukcji i nie idzie tego wyłączyć. Chyba że jakiś elektryk magik.
Connect nav z kolei, odpala zawsze z takim poziomem jaki ustawiony był poprzednio.
Problem z głośnością może być wynikiem źle funkcjonującego wzmacniacza, lub kostek połączeniowych za radiem.
I jak rozwiązał się problem? Bo mam identycznie.. A od wczoraj w dodatku radio jest niezależne od kluczyka tzn. wczesniej sie włączało/wyłączało po przekreceniu, teraz juz nie, musza wlaczac recznie.
Z tą głośnością miałem tak samo. U mnie po prostu nie wymuszało uruchomienia wzmacniacza. U siebie połączyłem w radiu pin nr 7 z pinem nr 2.
A skorzystałem z tego poradnika:
http://www.forum.alfaholicy.org/zrob...dio_bose_.html
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka