nie ma tematu, wrzucaj 17 zoll
nie ma tematu, wrzucaj 17 zoll
..... powered by www.cinsoft.pl
podpowiedzcie mi jeszcze jakie parametry mialy oryginalne 15 AR czyli ET i szerokosc i jakie oponki (wymiary) polecacie do 17 szer 205 czy 215 profil 50 a moze 55 ??
Do 17" : 205/50, 215/45, 225/45. Inne nie wejdą, 215/50 to już kawał gumy. Szef, dostałeś moje PM?
Może między 16 a 17 nie ma dużej różnicy ale z 15 na 17 jest kolosalna. generalnie wiadomo że na 17 wyglada fajnie a na 18 jeszcze fajniej tylko trzeba zadać sobie pytanie czy oglądamy samochód czy nim jeździmy
Jeżdżę dużo i u mnie zmiana była z 15 na 16 i powiem szczerze że przy moich kilometrach i naszych drogach większych nie założę. przy 16 już wystarczająco "fajnie" jeździ się po naszych koleinach, garbach i innych niespodziankach jakie szykują wiecznie dla nas nasi drogowcy.
heh każdy pisze że takie i takie są git się dobrze jeździ itp...a nikt nie powiedział po jakich drogach toczą się te 17stki i 18stki![]()
Siostra ma Leona na 18' - każdą dziurę czuć, szkoda kręgosłupa. U mnie w 156 są 16' jest lepiej, jednak chciałbym bardziej komfortowy mieć zawias. Wrocław gdzie 50% dróg to kostka brukowa lub tory tramwajowe.
zakupiłem 17 byłem w siódmym niebie ale komfort jazdy dużo do życzenia jedynie na autostradzie mogłem powiedzieć jest ok ale ile ja po nich jeżdże , do jazdy codziennej zakupiłem 16 telefony to jest moim zdaniem idealny rozmiar do tego auta no i opony można sobie kupić z wyższej pułki w rozsądnej cenie . Zima 15 to opcja rozsądna dla 156
Przesadzacie z tymi że zmiana o jeden cal robi różnicę... To jest pitolenie o szopenie. Jeździłem na 15, przeskoczyłem na 17 . Obecnie na lato mam 17 - 215/45 (sądzę że to najlepszy kompromis) a na zimę mam 15 w ori rozmiarze opon. Jest różnica pomiędzy nimi, ale nie jest warta rezygnacji z dużo ładniejszych 17. Co do warunków w jakich jeżdżę - dziury, dziury i jeszcze raz dziury. Poza tym autostrady, trasy, wyjazdy itp. itd. Sprawdzają się w każdych warunkach - obecnie do Italii zaleciałem z mega wyładowanym autem i było ok po drodze![]()
Ale jednak odradzałbym wyższy profil opony - przy pełnym aucie może być problem z obcieraniem o nadkola. Tak więc podsumowując : jak już zmieniać na większe to tylko na 17" , bo wizualnie pomiędzy 15 a 16 jest za mała różnica, która nie jest warta wyrzucania pieniędzy
Ale to tylko moje skromne zdanie na ten temat![]()
tylko i wyłącznie 17" ostatnio nałożyłem fajne felgi kupiłem nówki na spacerowej w Gdańsku ale 16" .... i żałuję ! nie dlatego że coś z felgami bo wszystko OK, ale na 17 wyglądało by niego lepiej! podeśle później zdjęcie mojej śliczności![]()