Powiem Ci szczerze ze i ja juz powoli tez anty, co to za przyjemnosc z jazdy skoro jadac i stajac na parkingu myslisz jak zgasze to zapali odrazu czy trzeba kupic paczke fajek i szukac lawki bo jak jej przejdzie bol to odpali..;/
a może masz luźny przekaźnik o pompy paliwa w baku lub dziurawy dolot powietrza
Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.
Nie wiem juz sam ... jutro bede sprawdzal wszystkie wasze sugestie...
Z pewnością okaże się, że to jakiś drobiazg i w końcu sprawa się wyjaśni. A jutro napiszesz, że już po wszystkim i że znów kochasz AR !A po drugie nie zapominaj że Alfa to po prostu temperamentna kobieta
![]()
pierwsza zasada obsługi i napraw alfy podejdź do niej spokojnie i bez nerwów. ja się z przekaźnikiem od pompy męczyłem około 3 miesięcy i o mało nie wymieniłem całego układu zasilania paliwa a tu niespodzianka wystarczyło przeczyścić styki przekaźnika i jeżdżę do tej pory bez postojów na poboczu a przedtem to już się przyzwyczaiłem do stania na awaryjnych
Jeśli chcesz być kimś - kup VW, jeśli jesteś kimś - jeździsz Alfą Romeo.
podlacz pod kompa. Bedziesz mial napisane jakie kody bledow i po sprawie. Na bank jakis banal auto juz swoje lata ma wiec ma prawo cos zastrajkowac. Spokojnie bez nerwow. To nie wina marki auta . Podjedz do mechanika i zobacz ile AR tam stoi pod plotem a ile poniemieckich bunkrów to bedziesz wiedzial z czego oni zyja.Kazde auto pod plotem= wqrwiona czyjaś żona wiec nie jestes sam. Głowa do gory i " jak wrocisz tu" z kodami bledow gwarantuje ze uzyskasz POMOC i cenne poradyi... .
![]()
Ostatnio edytowane przez Masa625 ; 22-08-2012 o 22:50
[C
Jak go podlaczalem pod kompa to bylo dwa bledy jeden to P0381 Glow Plug / Heater circuit (2), i P0655 Engine Overheat Light circuit ! jak sie dowiadywale to te bledy nie maja wplywu na zachowanie auta... wiec nie wiem juz sam dzis sprawdzalem te wszystkie przekazniki i niby nic jak nowe ale na wszelki wypadek troszke podczyscilem i nic to nie dalo... eh,, znowu sie zapala![]()