Ja polecam Bridgestone Turanza T001
http://allegro.pl/4-opony-205-55r16-...566536062.html
fajne i dość ciche ... przy 230km/h czułem, że jeszcze dotykają nawierzchni![]()
Ja polecam Bridgestone Turanza T001
http://allegro.pl/4-opony-205-55r16-...566536062.html
fajne i dość ciche ... przy 230km/h czułem, że jeszcze dotykają nawierzchni![]()
Ze swojego doświadczenia mogę polecić Dunlop sp sport 2000, super się jeździ. Są dosyć miękkie, ale hamowanie i jazda na mokrym, doskonała.
Fajnie ze sie temat rozkrecil: dzieki za porady, tym bardziej ze kilka z Waszych opinii dotyczylo opon, ktore nikt znajomy nie zna a wydaja mi sie ciekawe (Bridgestone Turanza...).
Z moich doswiadczen na innych autach:
fajnie mi sie jezdzilo na Yohohamach, choc wydawaly mi sie sliskie bardzo na mokrej nawierzchni. Z przypadku kupilem kiedys Firestone, ktore byly bardzo bardzo fajne. Kleber, Fulda, bez rewelacji, ot takie tam... Byly raz Continentale- wydawaly mi sie cholernie glosne w stosunku do innych, ktore mialem
Ja aktualnie mam komplet Pirelli P0. Na suchym nie mam zastrzeżeń. Na mokrym - odkąd kupiłem nie złapał mnie deszcz![]()
Wcześniej miałem w innym aucie chińskie Denver - na suchym znikały w oczach - 30 tysięcy i łyse. Na mokrym strach pas zmienić na autostradzie - wystarczyło wjechać na linie i dupa uciekała. Wieczne uślizgi na pasach czy to przy ruszaniu czy hamowaniu. Szybki wyjazd z ronda - jechałeś bokiem bo tył uciekł na pasach. Teraz doceniam lepsze opony.
A miał ktoś Nokian'y letnie? Jeszcze też rozważam Pirelli P7
fulda sportcontrol u mnie 215/45/17 nowe ze sklepu w 2011 opony roku wybrane przez adac
Ostatnio edytowane przez tomasz switala ; 29-08-2012 o 20:53
Z własnych doświadczeń:
- Dębica Presto - tania, naprawdę przyzwoita opona, cicha, do normalnej jazdy, osobiście nie jeździłem, ale mam opinie kilku osób;
- Firestone Sz90u - na pierwszy rzut oka "mało bieżnika" jak na nową, ale nie ściera się zbyt szybko, fajnie trzyma w zakrętach, tylko nie za bardzo wyczuwalny był moment utraty przyczepności przez co potrafiła postraszyć, dobra na mokrym;
- Yokohama c drive ac 01 - cicha, przyzwoita opona.
Moim zdaniem nowe Presto jest wystarczające do normalnej jazdy :-)