Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 37

Temat: zakupo kontrolowany AR 159 1.9 jtd 150km

BURATINO
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał artur76 Zobacz post
    Przesiadka do auta wolniejszego, z gorszą trakcją i mniej prestiżowego.
    8-letnie A4 to taki prestiz...?Fajny dowcip
    Ostatnio edytowane przez BURATINO ; 01-09-2012 o 07:43

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Jesli mowa o przesiadce z 2,5 tdi,to powiem tylko tyle, ciesz sie,że ktoś to od ciebie kupił i piszę to bez żadnej złośliwości.

A4 b5/6/7 była pretiżowa tylko w porównaniu do 156. 159 to juz klasa i konkurent dla b8.

Kup 1,9 150,podrasuj do 190km i będzie to jeździło na poziomie 2,5 180.Jasna sprawa ,że takiej stabilności nie będzie jak w quattro.

Użytkownik Fachowiec Avatar Tomek_KRK
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał rybakmj Zobacz post
    Jesli mowa o przesiadce z 2,5 tdi,to powiem tylko tyle, ciesz sie,że ktoś to od ciebie kupił i piszę to bez żadnej złośliwości.

A4 b5/6/7 była pretiżowa tylko w porównaniu do 156. 159 to juz klasa i konkurent dla b8.

Kup 1,9 150,podrasuj do 190km i będzie to jeździło na poziomie 2,5 180.Jasna sprawa ,że takiej stabilności nie będzie jak w quattro.
    Khmmm śmiem twierdzić, że będzie jeździło odczuwalnie lepiej niż 2.5 180KM, przy równie odczuwalnie niższym spalaniu.
    WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów

Użytkownik Znawca Avatar rybakmj
    Mieszka w
    Grajewo,podlasie
    Auto
    Kia Sportage 1.6 PB 177km

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Khmmm śmiem twierdzić, że będzie jeździło odczuwalnie lepiej niż 2.5 180KM, przy równie odczuwalnie niższym spalaniu.
    I ja tak mysle,nie chciałem robić niepotrzebnej zadymy

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    alfa 159 1.9 jtd 150km

Domyślnie

witam,
    autko zakupione jak w opisie obok. moje pierwsze opinie + / - po okresie nie całego miesiąca
    + na korzyść 159
    * spalanie ))
    * trafił mi się model z graniem lepszym od bose
    * panel dmuchawy dla pasażerów z tyłu
    * co mnie strasznie dziwi to że przy prędkości powyżej 150km / h jest ciszej w 159
    * dużym plusem jest klimatyzowany podłokietnik
    * duży + dla bluetooth
    * i słyszałem same dobre opinie o silniku 1.9 150km ..
    * zawieszenie mimo wszystko bardziej ciche niż wielo wahaczowe w B6

co mnie troszkę urzeka ale da się żyć :
    * w b6 fotel kierowcy można było bardziej położyć do ziemi (w zależności jak kto lubi wiem - ale pisze swoje opinie)
    * niestety pomimo stałego 4x4 zbierał się chyba lepiej
    * może pierdółka ale w 159 brakuje mi podświetlenia włączników dmuchawy w całym aucie
    * zdecydowanie mniejsza przyczepność
    Ostatnio edytowane przez czakus84 ; 17-09-2012 o 21:55

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Polska i Holandia :)
    Auto
    Poszukuję Alfy 159

Domyślnie

znowu jakieś obiegowe dziwne opinie na temat 2.5tdi audi...
    ja miałem 2.5tdi w a6 c5 i nie zrobiłem przez 2 lata w tym samochodzie nic oprócz gruchy podciśnienia do turbiny co kosztowało mnie 150zł, to był mój najmniej awaryjny samochód jaki posiadałem do tej pory...inigdy nei zgodzę sie ze złą opinią na temat motoru 2.5tdi, elastyczny, dobre spalanie i zero awarii...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Auto
    alfa 159 1.9 jtd 150km

Domyślnie

"tomasz" daj spokój też nie powiem złego słowa ale ludzie muszą sobie pogadać
    zwłaszcza, że jest sporo ludzi którzy potrafią narzekać na dany silnik nie posiadając go wcześniej ..

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał tomasz7730 Zobacz post
    znowu jakieś obiegowe dziwne opinie na temat 2.5tdi audi...
    ja miałem 2.5tdi w a6 c5 i nie zrobiłem przez 2 lata w tym samochodzie nic oprócz gruchy podciśnienia do turbiny co kosztowało mnie 150zł, to był mój najmniej awaryjny samochód jaki posiadałem do tej pory...inigdy nei zgodzę sie ze złą opinią na temat motoru 2.5tdi, elastyczny, dobre spalanie i zero awarii...
    Obiegowe opinie, powiadasz... Chętnie bym Cię skontaktował z kilkoma serwisami VW/Audi, nie tylko autoryzowanymi, żebyś z nimi się skonsultował w sprawie awaryjności tych jednostek - bo jeśli wiesz, jak się ustrzec przed wycierającymi się wałkami rozrządu lub usterkami pompy wtryskowej - to zostaniesz bardzo bogatym człowiekiem... Jak do tej pory niejeden właściciel tego "bezusterkowego" motoru (co więcej - sytuacja wcale lepiej nie wygląda w 3.0 TDI, 3.3 TDI, 4.0 TDI i 4.2 TDI) musiał pogodzić się z wydatkiem rzędu nastu tysięcy złotych na poprawę tego, co spieprzyła fabryka...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Polska i Holandia :)
    Auto
    Poszukuję Alfy 159

Domyślnie

Cytat Napisał Tomek_KRK Zobacz post
    Obiegowe opinie, powiadasz... Chętnie bym Cię skontaktował z kilkoma serwisami VW/Audi, nie tylko autoryzowanymi, żebyś z nimi się skonsultował w sprawie awaryjności tych jednostek - bo jeśli wiesz, jak się ustrzec przed wycierającymi się wałkami rozrządu lub usterkami pompy wtryskowej - to zostaniesz bardzo bogatym człowiekiem... Jak do tej pory niejeden właściciel tego "bezusterkowego" motoru (co więcej - sytuacja wcale lepiej nie wygląda w 3.0 TDI, 3.3 TDI, 4.0 TDI i 4.2 TDI) musiał pogodzić się z wydatkiem rzędu nastu tysięcy złotych na poprawę tego, co spieprzyła fabryka...
    ja jakoś nie musiałem...u mnie nic sie nie działo, co wiecej z powodzeniem sprzedałem auto i widuję czasem w mojej miejscowości...przy tej ilości aut VW/Audi na rynku ilość tych usterek to zapewne odsetek...choc nie chcę sie spierać, moze po prostu ja dobrze wtedy trafiłem i tyle...

...a podobnież 3.0tdi to jeden z lepszych diesli na rynku?

Mieszka w
    Kraków
    Auto
    AR 159

Domyślnie

Cytat Napisał tomasz7730 Zobacz post
    ja jakoś nie musiałem...u mnie nic sie nie działo, co wiecej z powodzeniem sprzedałem auto i widuję czasem w mojej miejscowości...przy tej ilości aut VW/Audi na rynku ilość tych usterek to zapewne odsetek...choc nie chcę sie spierać, moze po prostu ja dobrze wtedy trafiłem i tyle...

...a podobnież 3.0tdi to jeden z lepszych diesli na rynku?
    To, że nie musiałeś, to wcale nie oeznacza, że nic się z tymi autami nie dzieje. I uwierz mi - ilość usterek w V6 TDI w Audi to nie jest "odsetek". Praktycznie każdy z tych silników wcześniej czy później domaga się bardzo kosztownych napraw (okolice 150-200 tysięcy kilometrów są początkiem problemów). Poczytaj sobie trochę forum Audi, polecam wątek: http://www.a6klub.pl/a6-c6-30-tdi-ja...t12115,300.htm
    To bardzo pouczająca lektura dot. jakości silników V6 TDI. I opisywane tam problemy przez chociażby Piotrusia (gość, który od lat serwisuje Audi) są NORMĄ w tych silnikach.