Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Temat: 166 zakup poniekąd kontrolowany ;)

Chojnak79
    Gość

Domyślnie 166 zakup poniekąd kontrolowany ;)

Witam,
    czy ktoś miał styczność z tą 166tką
    http://moto.allegro.pl/alfa-romeo-16...255341642.html
    ja dziś swoją 156 wymieniłem na poczet królów polskich i mnie już swędzi, żeby coś z nimi zrobić
    Jakie są Wasze opinie o 2.0 V6 (pytanie do użytkowników)
    Pozdrawiam
    Chojnak

Użytkownik Romeo Avatar premek
    Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto
    164 2.0 TB '93/ Spider (916) 2.0 TS '01

Domyślnie

Po pierwsze to to jest auto sprzedawane przez klubowicza (hose166).
    Po drugie - ja nie mam i nie miałem V6 turbo, ale z moich obserwacji to najlepszy silnik. wg mnie sprawia wrażenie żwawszego niż 3.0 (mimo, że to tylko wrażenie), nie spala tyle i jest najcichszy ze wszystkich silników w 166.
    Jest ich jednak mało i ciężko trafić coś sensownego. Ta wygląda jednak nieźle. Niech się tylko hose wytłumaczy gdzie są halogeny

Użytkownik Maniak resoraków Avatar nietyx
    Mieszka w
    Gliwice
    Auto
    .

Domyślnie

takie pytanie czemu tylna lewa lampa na klapie nie jest zbytnio spasowana z sąsiadką?

Chojnak79
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał premek Zobacz post
    Po drugie - ja nie mam i nie miałem V6 turbo, ale z moich obserwacji to najlepszy silnik. wg mnie sprawia wrażenie żwawszego niż 3.0 (mimo, że to tylko wrażenie), nie spala tyle i jest najcichszy ze wszystkich silników w 166.
    Jest ich jednak mało i ciężko trafić coś sensownego. Ta wygląda jednak nieźle. Niech się tylko hose wytłumaczy gdzie są halogeny
    Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    takie pytanie czemu tylna lewa lampa na klapie nie jest zbytnio spasowana z sąsiadką?
    o właśnie o to mi chodzi dziękuję i czekam na dalsze komentarze. Potrzebuję wiaderka z zimną wodą na głowę, bo dostrzegam tylko same superlatywy tej 166

---------- Post dodany o godzinie 00:21 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 00:09 ----------

Cytat Napisał premek Zobacz post
    po szybkim sprawdzeniu jest to user wujo

Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał nietyx Zobacz post
    Oj tam. Moja też nie pasi do końca, ale nie wierzę w 10 letnie auta bez malowanych elementów.
    Chojnak79 - zadzwoń do hose. To normalny człowiek.
    poza tym masz do niego tylko 186 km

Chojnak79
    Gość

Domyślnie

!@#$ jak ja nie lubię kupować samochodów... znów nie będę mógł spać , a jutro na 7 do kołchozu

Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto

Domyślnie

Jak kupisz to dopiero nie będziesz mógł spać
    166 to dobry wybór. Moja ma sporo do zrobienia a mimo to nie zamieniłbym jej na inne auto. No może na benzynową 166

Super Moderator Quadrifoglio Verde Avatar marek230482
    Mieszka w
    Strzelin
    Auto
    166 3.0V6, gtv 2,0TS, brera V6

Domyślnie

Ja mam taka 166 od poczatku sierpnia. Kupilem zaniedbana wiec co nieco musialem zrobic i dalej robie Ale nie zaluje ani przez chwile. Ostatnio regenerowalem turbine (nie ma tragedii). Wczesniej nie specjalnie zwracalem uwage na V6TB ale taka mi sie trafila i sie zakochalem pomimo ze troche slabsza od 3.0 to TB jest oszczedniejsze. Do 110 km/h lecisz 2500 obr i jeszcze przed turbina wiec spala niewiele. A potem to wiadomo np. na plus to spalanie i tanszy rozrzad bo ma tylko dwa walki a nie cztery.
    Plusow jest masa ale ma mnusy. Czesta wymiana swiec (co 20tys km), wiekszy apetyt na olej, trzeba nauczyc sie obchodzic z turbina (rozgrzanie, chlodzenie itd) no i malo bylo tych motorow.
    Przed kupnem zwroc uwage na przewody WN (odkrec przedni dekiel) zobacz czy nie klejone bo to jest nagminne. Dlatego bo w serwisie zamiennikow nie dostaniesz a oryginaly ponad 1000zl (dobre zamienniki za 400zl mozna wysepic na necie-ja mam i jest git), po tym zobaczysz czy ktos nie zydzil na alfie. Sprawdz turbine czy sucha (jak mozesz to czy jest olej przed IC). No i to co zwykle (bo cholernie drogie) zawiasy i wydech. Acha no i kameleon jest piekny ale nie do "poprawienia" - z tym sie trzeba liczyc w razie rys, przetarc itd.

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Auto
    166 JTD

Domyślnie

fajne wysokie opony zalozył na te 17tki, wie ktoś jaki rozmiar?? 225/50/17??

Mieszka w
    Tarnowskie Góry
    Auto

Domyślnie

Też mam 225/50R17 i są idealne. Nie obcierają, licznik pokazuje niemal idealnie tyle ile jadę, ale najważniejsze - jest na nich wystarczająco gumy, żeby normalnie jeździć po naszych drogach.