bardziej bok ,o ile pamietam błotnik tył od str pasarzera
bardziej bok ,o ile pamietam błotnik tył od str pasarzera
Moja cwaniara BY LITROWY 3.0v6SW QTRONIC http://www.youtube.com/watch?v=hJHuK...ature=youtu.be
http://www.forum.alfaholicy.org/nasze_belle/70296-litrowe_ar156sw_2_5v6_q.html
Jest:
Maserati Quattroporte V
Były:
AR Spider 916 / Maserati Quattroporte V / Maserati 3200 GTA / AR 159 SW JTDm / AR 156 GTA / AR 159 SW 1,9 JTDm / AR GTV 3,0 V6 24V / AR 147 1,6 TS / AR 166 2,4 JTD / AR 156 SW 1,9 JTD / Lancia Lybra SW 1,9 JTD
Pamiętam tą Gta nieźle była walnięta ale wszystko da sie zrobić no i cene obniżyćPo co klepać klape jak za grosze można kupić całą??
Ta z KRK była jeżdżona zgodnie z przeznaczeniem auta tego typu. Serwisowano ją na dobrych partsach ale trzeba mieć na uwadze, że wymaga inwestycji drobnych ( zawieszenie). Samochód w przeciągu 8 miesięcy chyba potaniał z dychę. Oglądałem i bardzo mi się podoba...gdybym szukał GTA teraz to może bym się skusił jakbym ją wydusił taniej, by mieć zapas na inwestycje. Był w niej chyba robiony dyfer o ile pamiętam- bolączka GTA, bo jak to mówił Clarkson ,,250 napalonych rumaków napiera na koła, które nie tylko musza napędzać ale też skręcać i hamować".
Ja chciałem zapytać jeszcze o tę z Krakowa, czy ktoś widział auto osobiście, jeździł? Rozmawiałem z właścicielem, zapewnia, że auto jest w dobrym stanie, sugerował wymianę rozrządu (był już dwa razy wymieniany - czy to może oznaczać, że ten typ tak ma?) i możliwe, że do wymiany będą tarcze, bo bije coś na kierownicy. Opon i felg zimowych nie ma. Ktoś coś może więcej wie, bo jestem zainteresowany tym autem, ale nie wiem ile łączne koszty by mnie jeszcze wyniosły (rozrząd w GTA to pewnie ze 3 tys, takie tarcze 1,5-2 tys?)?
Pozdrawiam
Rozrząd do GTA to jest to samo, co do każdej innej Vki. Różnica polega jedynie na jego ustawieniu, inne, DEDYKOWANE TYLKO do 3.2 blokady rozrządu.
Myślę, że wymiana wyniesie Cię około 2tys - bo do samych części rozrządu dochodzą jeszcze uszczelki pod pokrywy, warto świece też wymienić (co najmniej zobaczyć jak wyglądają), płyn etc.
Rozrząd w Vkach powinno się wymieniać co około 40-50tys., albo 3-4 lata - tak więc to jest normalne.
Tarcze zwykłe, ale firmowe (brembo, nie żadne nacinane etc.) to koszt około 250-300pln/szt.
O tej GTA było kilka razy na forum.
Jak nie masz daleko do KRK to jedź na obczajkę.
Alfa Romeo 156 SW GTA Q2 (10.2010 - 12.2016)
Alfa Romeo 156 2.5 V6 (01.2009 - 12.2010)