Chyba tak :-) a mawiają ze to gówno :-)
Chyba tak :-) a mawiają ze to gówno :-)
Mawiają ci którzy nie mieli. Szwagier chce kupić samochód mówię mu że fajną alfkę mu znajdę i za nic nie chce. Kupi sobie pewnie Niemca ach...
U mnie jeszcze siedza 3 oryginały 13 latbo jeden wymieniony, ale niebawem wymiana bo już luzy na kulowych mają :/
Witam.
Jeżeli chodzi i wahacze u mnie to samo od nowości są i przeleciały taj 140.000km ale czaskają się już niemiłosiernie przed zimą będzie wymiana bo inaczej strach w oczach![]()
To jak już przeżyłeś tyle z tym trzaskaniem to może zrób wszystko na wiosnę - przez zimę i tak zawias dostanie po dupie mocno, a tak na wiosnę będziesz miał błogą ciszę![]()
Gorzej jak sie koledze gałki wytrzaskają na dziurach zimą i powylatuja z i tak juz zmęczonych wahaczy,ciekawe co wtedy koledze doradzimy jak mu sie koła rozjadą na boki bo chciał "przeczekać"Już robiłem i widziałem nie raz wozy z "powylatywanym" gałkami z wahaczy bo "myślał że jeszcze pojeździ,jeszcze przeczeka" a później płacz...
Może nie igła ale na pewno nie jest złe. Jest pewna reguła że te zawieszenia robią tyle km ale... na ORYGINALNYCH, DOBRYCH podzespołach,a to co jest sprzedawane w sklepach w PL woła o pomste do nieba. Na każdym kroku człowiek jest robiony w balona. Nawet oryginał TRW można kupić nieorginalny,nosz kur.... mać. Nie dość że drogo to i tak chłam i jeszcze te "usprawiedliwiające" teksty sprzedawców "wie Pan,ostatnio TRW się pogorszyło" Dziwne tylko że w Italii w fabrykach Fiat'a 10 lat temu się nie pogorszyło. Gó...o ściągają i wtykają ludziom aby kieszeń nabić.
Ostatnio edytowane przez michal_lc4 ; 17-09-2012 o 00:07
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Nie no, w sumie racja, bezpieczeństwo ważniejsze
Ja tak zrobiłem rok temu bo się tłukło i głośne było, ale jak mechanik mi sprawdzał to aż takich strasznych luzów nie było jeszcze, raczej minimalne, więc zrobiłem wszystko kompleksowo po zimie.
No a co do tego co sprzedają to racja... Bo na wiosnę miałem robione całościowo, a teraz z rana jak zimno jest to już mi coś z prawej strony piszczy, grr...
u mnie było ok 220 kkm po 12 latach TRW, a i tak tylko tuleje były wytłuczone, a sworznie zdrowe
To ja się dopiszę z niezłym wynikiem. W piątek mechanik mi wymienił wahacz górny prawy. Był oryginalny, fabryczny. Auto mam z 2004r. a wahacz TRW miał wybite 03. Auto ma przejechane 151tkm. Co ciekawe nie był jeszcze taki trup. Luzu na końcówce zero, na sworzniach też raczej brak. Tylko już zaczynał czasami skrzypieć.
U mnie robiłem zawias przód chyba przy 142tyś km. Wszystkie wahacze były oryginalne. Luzy duże miał tylko jeden wahacz, reszta miała tylko delikatne luzy na tulejach, ale jak już robiłem to kompleksowo i wleciały wszystkie wahacze nowe TRW. Niestety jakoś do lewego górnego mam pecha. Po 10tyś km od wymiany reklamowałem go, bo zaczął stukać. Na szczęście reklamacja uznana i zamontował mechanik nowy. Teraz 180tyś km na liczniku i jakiś tydzień temu znowu lewy górny się zaczął lekko odzywać.. Co dziwne, bo z reguły jak wpadnę w dziurę to prawym kołem. Reszta wahaczy w bdb stanie nadal. Z tyłu również całe zawieszenie oryginalne, wymieniałem tylko tuleje. Tylne zawieszenie w Alfie jest naprawdę bardzo trwałe.