Z Gory dzieki a nie wiesz jak to jest z tymi plytkami z imo w kluczku czy mozna to zamowic samo w ASO??
Z Gory dzieki a nie wiesz jak to jest z tymi plytkami z imo w kluczku czy mozna to zamowic samo w ASO??
Odpowiedz sobie na proste pytanie. Po co mieli by takie części sprowadzać? Do tak starych i drogich aut? Pewnie tylko cały kluczyk z programowaniem. I tak sam go nie zaprogramujesz.
Zabulisz w ASO grubo ponad 1000zł za tą imprezę. A na alegroszu zamówisz zestaw za 80-90zł....
Z tym składaniem lusterek jeśli macie aktywną opcję zamykania drzwi po ruszeniu autem tzw. antynapad, to może być mały problem w stylu składające się lusterka podczas jazdy (rozwiązaniem jest dezaktywacja, ale co w przypadku zamykania/otwierania auta przyciskiem na konsoli ?). Druga sprawa, że musicie podpiąć się nie pod same przewody, a pod styki przycisku, ponieważ w jego elektronice robione jest podtrzymanie sterowania (wystarczy przycisnąć i lusterka składają/rozkłądają się do końca - nie trzeba cały czas trzymać).
Ze względu na klauzulę sumienia mogę odmówić pomocy....
były Fiat 126p; Honda Accord Mk4 FL 2.0 B+G; Opel Vectra 1.8 CD B+G ; Fiat Punto II 1.2 8V B+G
jest Alfa 166 2.4 jtd '04...jak przystało na fana motoryzacji
Opel Astra J B14NEL - pożeracz korków
http://chomikuj.pl/danus77
Właśnie chcę skorzystać z sygnału centralki. Nie mam antynapadu i wrzucę dwa przekaźniki w drzwi do sterowania na przewodach tuż za przełącznikiem. Tylko muszę wyszukać kabelki i podpiąć przekaźniki. Aha no i chyba będę musiał stałe zasilanie poprowadzić żeby lusterka się składały po wyciągnięciu kluczyków.
Jak ktos to zrobi to chetnie poczytam i zastosuje u siebie. Jestem wlasnie na etapie odratowywania takiej jednej 166 dla siebieU mnie centralny dziala bez problemu. Chce tylko zrobic skladanie szyb po zamknieciu auta i skladane lusterka. Jakis tam pomysl mialem ale chetnie zobacze zrobiona instalacje
Jakbym zrobil to wczesniej sam to oczywiscie wrzuce na forum
![]()
Ja już opracowuję manuala. Ale brakuje mi pinów (tych z wtyczki) do gniazda między drzwiami a karoseriąchętnie przygarnę
![]()
Kurde, ktorych ? Nie bardzo wiem o ktore ci chodzi, ale jak mi pokazesz albo lepiej wytlumaczysz to moze cos zalatwie, tyle ze ja mieszkam w Dubliniewiec bedzie szlo z tydzien
Ale troche gratow mam.
Ale przeciez mozesz to zrobic na szybkozlaczki albo takie skrecane na malutkie srubki jak do montazu lampy w domu![]()
TO jeszcze taka ciekawostka. Ostatnio ogladalem Peugeota 607 i tam bagaznik sie otwiera i zamyka przyciskiemFajnie by bylo miec cos takiego w Alfie
Potrzeba do tego specjalnego silownika? bo jak to dziala ? Mozna by bylo podciagnac prad z lampki w bagazniku hehe
Ostatnio edytowane przez FifthGear ; 20-09-2012 o 20:47
Nie da się nic wymodzić. Z drzwi wychodzi wiązka a w słupku jest gniazdo. Takie duże. W środku jest od groma pinów. Wiesz takie 5x większe złącze SCART (euro złącze video). Jest tam trochę wolnych miejsc ale nie ma tych wsuwek. TO je potrzebuję. A nie da się inaczej poprowadzić kabli. To nie maluch że skręcone kabe przez dziury przeprowadzasz
Prosta sprawa. Mechanizm bagażnika jest prymitywny. Nie ma jak u nas wieloramiennego pantgrafu tylko wygięta rura i sprężyna. Jak w fiacie temprzei sprężyna jest tak naciągnięta że po zwolnieniu zamka klapa się otwiera. Ale zatrzasnąć musisz ręcznie
u nas trzeba by było dodać siłownik gazowy. Ale to jest problem z zabudową. To ma plusy bo nasz mechanizm nie zajmuje bagażnika. W 607 jest on pomniejszony o chowające się rury.
Albo zamotowac silowniki o wiekszej masie wyrzutu takie jak te. Tylko nie wiem czy nie za dlugieNa pewno za dlugie ale mozna zmienic miejsce montazu chyba, musze to jutro pomierzyc i zobaczyc, fajnie zeby chociaz sama odskakiwala do gory samej. Wtedy nie ma problemu zeby zakupy wlozyc.
http://allegro.pl/alfa-romeo-156-com...582980351.html
- - - Updated - - -
Ojtam ojtam nie takie rzeczy sie robiloi widzialo hehe. Zobacze co sie da zrobic, jutro tam zajrze do autka i dam znac.