Przyznam, że nic nie zrozumiałem... Co w końcu dolega tej 159?
Przyznam, że nic nie zrozumiałem... Co w końcu dolega tej 159?
To że przeze mnie trafiła na warsztat a mam ją niespełna miesiąc, jest robiona cała karoseria.
Czyli miałeś kolizję?
Alfa Romeo 156SW 2.4JTD 175KM była
Alfa Romeo 159SW 1.9JTDm 150KM była
Alfa Romeo 159SW 1.9JTDm 192KM była
Alfa Romeo 156SW GTA 3.2 V6 była...
Alfa Romeo 159 2.4JTDm 200KM jest
Jak ja wyglądam? A no tak.
- - - Updated - - -
Alfa znacznie lepiej wygląda ode mnieBiorąc sobie życzenie poprzedniego właściciela do serca. Wpadłem na pomysł aby lakier zabezpieczyć na zimę i skorzystałem z usług miejscowego Autospa. Wylądowała na warsztacie, a pierwsze zdjęcia ukazujące usunięcie drobnych rys wywoływały szok wśród oglądających
![]()
Haha niezły żarcik
A lakier rzeczywiście wygląda super. Ile taka przyjemność kosztuje?
To nie są tanie rzeczy, poszło 500zł. Ale było warto, karoseria jest jak lustro i ma taką głębię jakby była mokra, wilgotna, wysmarowana jakimś olejkiem. Lakier zrobił się lustrzany, po prostu robi wrażenie. Szyby tak wiernie nie odbijają otoczenia jak to robi karoseria. Tutaj już parę zdjęć zrobionych na dworze, szkoda że nie jest słonecznie ale myślę że to bez znaczenia. Sorry za jakość, robione komórką. Aby utrzymać jak najdłużej uzyskany efekt, konieczny był zakup specjalistycznych akcesoriów do pielęgnacji lakieru, specjalnej piany i szamponu które nie rozpuszczą nałożonego wosku. Takie rzeczy dostępne są w sklepach detailerowych, poszło kolejne 500zł. Zobaczę na jak długo starczą te kosmetyki. Aby nie robić off topu samochód będzie do sprzedania za pół roku. Jest dla mnie nieco za ciasny, dzieciak w foteliku zajmuje tyle miejsca co zawodnik sumo. Teraz parę słów obiektywnej krytyki. Dziwię się że Alfa ze swoim największym modelem wygląda jak pokurcz na długość względem Passata (11cm), czy Vel Satisa (20cm). Będę szukał czegoś powyżej 200KM i 4x4 w kombi. Chyba że przez ten czas przywyknę i będę celował w 2,4 ti 4x4.
To jak bedzie decyzja o sprzedaży to poproszę o telefon![]()
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
Tomek_KR do podobnych wniosków doszedłem porównując dane techniczne na autocentrum, stąd moje rozeznanie do passata i vel satisa. 159 chyba wzięła płytę podłogową po 166, ten sam rozstaw osi, ale 159 jest krótsza. Zanosiło się na następcę 166, jednak zmieniono decyzję i powstała Thema. Szkoda, niezłe bydle byłoby na tej płycie z chryslera 300C. Jedno jest pewne, zapomnijmy o nazwach cyfrowych.