Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Temat: 159 - pabianice, prośba o ocenę

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Polska i Holandia :)
    Auto
    Poszukuję Alfy 159

Domyślnie 159 - pabianice, prośba o ocenę

Szukam 159 dla siebie i trafiłem na cos co mnie zainteresowało. Moze ktoś bedzie w stanie powiedzieć mi więcej na jej temat lub moze ktoś juz ja ogladał?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C25920257.html
    nie powiem, zainteresowała mnie dosyć poważnie...

nie bede dublował postów, dodam tutaj...jeszcze moze ta bo mnie też zainteresowała:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C25579175.html
    Ostatnio edytowane przez tomasz7730 ; 23-09-2012 o 10:08

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar deltahfmk
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 156 GTA

Domyślnie

Cytat Napisał tomasz7730 Zobacz post
    Szukam 159 dla siebie i trafiłem na cos co mnie zainteresowało. Moze ktoś bedzie w stanie powiedzieć mi więcej na jej temat lub moze ktoś juz ja ogladał?
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-C25920257.html
    nie powiem, zainteresowała mnie dosyć poważnie...

nie bede dublował postów, dodam tutaj...jeszcze moze ta bo mnie też zainteresowała:
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-159-2-4...C25579175.html

Ta z Pabianic była moja i wczoraj znalazła nowego właściciela.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Auto
    Poszukuję Alfy 159

Domyślnie

POWAZNIE SPRZEDAŁEŚ CHOLERA jedyna co mi sie naprawdę spodobała

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar deltahfmk
    Mieszka w
    Pabianice
    Auto
    Alfa Romeo 156 GTA

Domyślnie

No trochę mi jej szkoda bo była dopieszczona przeze mnie. Mam nadzieje ze jej nowi właściciele bedą o nią dbać.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Auto
    Poszukuję Alfy 159

Domyślnie

Cytat Napisał deltahfmk Zobacz post
    No trochę mi jej szkoda bo była dopieszczona przeze mnie. Mam nadzieje ze jej nowi właściciele bedą o nią dbać.
    a kurde czułem w środku ze jest to coś fajnego i ze warto sie zainteresować...kurde sie spóźniłem...

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Auto
    Poszukuję Alfy 159

Domyślnie

a o tej drugiej nikt mi nie może nić powiedzieć?

Użytkownik Ogier Avatar Andree
    Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Cytat Napisał deltahfmk Zobacz post
    Ja ją kupiłem, a konkretnie moja żona. Z tego dbania to wyszło tak że wyladowała na warsztacie. Obecnie ma robioną całą prawą stronę, potem drugą, nastepnie bedzie robiony przód i tył. Nie wiem co bedzie z dachem, fachowiec załamał się gdy go zobaczył. Mam parę zdjęć, można przeżyć szok gdy się na nie patrzy. Jak chcecie to je umieszcze.

Chris
    Gość

Domyślnie

Pokazuj!!!

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar emisieq81
    Mieszka w
    Racibórz
    Auto
    159SW 1.9 JTDm 150KM 2009

Domyślnie

Cytat Napisał Andree Zobacz post
    Ja ją kupiłem, a konkretnie moja żona. Z tego dbania to wyszło tak że wyladowała na warsztacie. Obecnie ma robioną całą prawą stronę, potem drugą, nastepnie bedzie robiony przód i tył. Nie wiem co bedzie z dachem, fachowiec załamał się gdy go zobaczył. Mam parę zdjęć, można przeżyć szok gdy się na nie patrzy. Jak chcecie to je umieszcze.

Serio taka wtopa? Sam się nad nią zastanawiałem bo kusiła bardzo tylko kolor skóry mnie hamował.

Użytkownik Ogier Avatar Andree
    Auto
    159 SW 1,9

Domyślnie

Nie, to ja ją tak urządziłem. Ono tam znalazło się przeze mnie. Ale od początku. Auto było rewelacyjne w porównaniu do tego co chciałem kupić. Celowałem w Mondeo, Lagune i Passata, wszystko na ful wypasie, jasne wnętrze, prawdziwe max wersje kipiące gadżetami, kombi o mocy minimum 170KM i rocznik od 2008. Alfy naprawdę nie chciałem ale żona się uparła, wyglądała jak prosto z salonu w porównaniu do tamtych. Samochodu szukałem od 3 miesięcy, tego dnia powiedziałem że kupuje. Gość z Pabianic jako jedyny mnie nie zagotował, nie był też krętaczem tak jak reszta.
    http://moto.allegro.pl/mondeo-2-2-td...714738908.html to Mondeo samo skręca w prawo, brak książki serwisowej, jego historia to Berliński turas. Była robiona zbieżność i wyszła ok. Trzeba tylko koła pozamieniać haha. Pewnie na kwadratowe.
    http://moto.allegro.pl/passat-2-0tdi...742365697.html ten pasek to prawdziwa perełka, elektrycznie podnoszona klapa i aktywny tempomat. Jestem gadżeciarzem, podpasował mi
    Ale! Prawe nadkole wgniecione co zarzekali się że usuną (od września nic nie zrobili). Na zdjęciach dalej widać wgniecenie. Karoseria przerysowana w paru miejscach, wytarte siedzenie kierowcy - (zdjecia tak zrobione że nie widać), no i dwumasa poszła w kosmos, mieli wymienić ale nie w ASO i zapłacić 1,5 tys, czyli regeneracyjna. Te Krętacze tuż przed moim przyjazdem VW wyprowadzili z wzorowo oświetlonego warsztato-garażu na deszcz. Oberwało im się za to! W garażu pomimo mokrej karoserii wiele wyszło, jedyny plus blachy nie malowane. Mam bardzo dobry miernik grubości lakieru. Podałem cenę za którą zaakceptuje felery, a dwumase mają wymienić nawet u kowala, jak tak bardzo chcą. Okazuje się że chłopakom rozjechały się scenariusze co do ceny (z jednym byłem na telefonie) Dostali do słuchu drugi raz. Ale gdy włascicel (ten na telefonie) twierdzi że wybulił się na tak bogatą wersję, ma żonę i dwoje dzieci, nie przelewa się w domu i jedynie zejdzie 900zł SZLAK MNIE TRAFIŁ!!! Bo obecny przy aucie już na samym początku wypaplał, że jego brata (właściciela auta) nie ma, pojechał do dziewczyny. Kolejny rozjechany scenariusz. Chamstwa nie zniosłem, bardzo płomiennie się pożegnałem. Teraz krętacze zeszli z 47900 na tyle co widzicie. Zadzwonię do nich jak wystawią poniżej tego co im proponowałem.

Wracając do tematu, Cała karoseria jest do roboty. Co mam sobie do zarzucenia? Powiem że trochę mnie poniosło. Pojechałem po bandzie, a zdjęcia same mówią za siebie.

- - - Updated - - -

Ostatnie zdanie oczywiście tyczy się Alfy. Nie sądziłem że można samochód do takiego stanu doprowadzić. Każdy kto widział zdjęcia był zszokowany, mam na smartfonie. Jutro jadę na warsztat, będą kolejne foty. Zobaczę postępy w pracach.