No to potwierdza się opinia na temat wiedzy pracowników niektórych ASO. Totalna bzdura, wszystko pasuje bez najmniejszych różnic. Nawet długość ich jest taka sama.Napisał Marek
No to potwierdza się opinia na temat wiedzy pracowników niektórych ASO. Totalna bzdura, wszystko pasuje bez najmniejszych różnic. Nawet długość ich jest taka sama.Napisał Marek
www.pablogarage.pl - Serwis, części, holowanie
> PabloGarage Team < - kilka filmów na kanale - Z A P R A S Z A M Y
No to ładnie...jak bym to wiedział to bym wcześniej do mojej belli kupił ten starszy ts...a nie czekałem cały czas żeby znaleść ten nowszy...
Zaraziłem się wirusem alfa
No to faktycznie lipa była. Różnice w silnikach zaczęły się dopiero po 2001r, ale też największą była wysokość bloku. Ale to już nie w 145/146. :wink:Napisał Marek
Zastanawiam się czy jest możliwość zamiany silnika 1,4 TS na 1,6 a jeśli tak to czy jest to legalne(zmiana pojemności) i da się wprowadzić taką zmianę do dowodu rejestracyjnego czy też trzeba by było kombinować z przeglądami?
a w jakiej pojemnosci byla roznica bloku??Napisał Pablo.
bo w 2,0 JTS jeszcze blok z TSa montowali przeciez
NO 1.6 jak założysz to pewnie trzeba by jednostke sterującą(tak mi się wydaje)pozatym jak masz większą lub mniejszą pojemność od orginalnej to trzeba by to w urzędzie komunikacji zgłosić.
Zaraziłem się wirusem alfa
Znajomy ma samochód też AR w którym ktoś kiedyś wymieniał silnik w dowodzie rejestracyjnym ma poj. 1,6 naprawdę zaś 1,8... jeździ już tak jakiś czas i jak na razie dobrze na tym wychodzi :mrgreen:Napisał Marek
Errare humanum est - Mylić się jest rzeczą ludzką.
Masz rację, wszystko się zgadza.Napisał Alfista
Różnica polegała na wysokości bloków w 1.6, 1.8, 2.0, a co za tym idzie były inne tłoki i uszczelki. Zmiana nastąpiła wraz z wprowadzeniem norm emisji spalin w 2001r. Silnik JTS ma już ten blok po zmianowy, ponieważ wcześniej ich nie było.
Pozdrawiam. :wink: