Tak, całe fotele,kanapę i boczki
Fotele i boczki już przełożyłem (nawet to sprawnie idzie po pierwszej sztuce), jeszcze kanapa z tyłu została.
Tak, z ogłoszenia
demontaż z distinctive z podgrzewaniem, z aluminiowymi wstawkami (srebrne plastiki z kokpitu też zmieniam na alu)
Minus taki, że skóra ma inny odcień niż jasny beż welurowy, więc zmieniam też część plastików aby to jakoś wyglądało...
Panowie najlpsze są pokrowce. Na fotele i tylną kanapę zakupiłem i założyłem pokrowce za 150 zł, właśnie ze względu na dzieci w tydzień po zakupie auta. Ile razy pokrowce były już prane to nie zliczę, ale jak je zdejmuję do prania i widzę czyściusieńki jasny Alfatex to buśka mi się cieszy. Pokrowce już nie raz zdały egzamin i uratowały moje nerwy. Obecnie przymierzam się do zakupu nowych i to proponuję innym.Do czyszczenia tapicerki polecam piankę w sprayu "Tuf-Stuf" jest całkiem skuteczna.
Ostatnio edytowane przez Tomasz159 ; 10-10-2012 o 19:41
Najlepsza to jest skóraCiekawe po co Ci idealnie czysty alfatex, ukryty pod bylejakimi pokrowcami. Chyba tylko po to, żeby przyszły właściciel Twojego auta mógł się cieszyć
![]()
"For me the most important thing in a car is fun. It has to make you happy" Jeremy Clarkson
nie wiem jak mozna zalozyc pokrowce na te piekne fotele??Jakbym mial zakladac pokrowce to wolalbym kupic inny kolor tapicerki.Skoro ktos sie decyduje na jasna tapicerke-alfatex/welur to musi sie liczyc z tym ze sie brudzi bardziej niz inne i albo jezdzic samemu i w garniaku ktory nie farbuje albo czyscic czesto tapicerke.Taki urok tych tapicerek
BTW Pranie wnętrza nie jest takie drogie jak się wydaje i mając jasne wnętrze można sobie pozwolić na taką usługę co 1-2 lata. Jest mnóstwo mobilnych firm czyszczących dywany w domach i te firmy za sto kilkadziesiąt złotych czyszczą też auta (najczęściej u klienta pod domem).
Wolę mieć nawet takie sobie pokrowce niż najpiekniejszą i najlepsza skórę upierdzieloną od małych butów, czekolady, czipsów i innych wynalazków. Jak smarkacze podrosną to i pokrowce znikną. Jak ktoś wozi autem dzieci to wie o czym mowa.
mogles pomyslec o tym wczesniej.Skore chyba przetrzesz i nie ma sladow,a alfatex czy pokrowce chyba nie musze pisac