[/QUOTE]ciepła woda i wytarcie szmatką mi starcza[/QUOTE]
do tego Ma-Fra do skór i jest ok, i coś do szyb![]()
[/QUOTE]ciepła woda i wytarcie szmatką mi starcza[/QUOTE]
do tego Ma-Fra do skór i jest ok, i coś do szyb![]()
ja do czyszczenia dolnej szczęści drzwi używałem kiedyś jakiegoś środka do czyszczenia wszelkiej tapicerki (nie skórzanej oczywiście). Raz wyczyściłem, efekt w miarę zadowalający, chociaż mało ekonomiczny środek, nie pamiętam nazwy. W sumie aż tak nie brudzę tego, więc nie przykładam większej wagi do środków.
Co do czyszczenia kokpitu to powinno się go czyścić tylko i wyłącznie wilgotną ścierką z mikrofibry. Wszelkie środki do czyszczenia kokpitu nabłyszczają go, ale pozostawiają trwałe ślady wsiąkając w kokpit. Jeżeli będziesz tak robił i udasz się do profesjonalnego zakładu czyszczenia, to na ich sprzęcie będzie widoczny efekt w postaci ciemnych zabrudzeń![]()
pytanie- odpowiedź: nie wiem, nigdy tego nie robiłem i nie zauważyłem jakichkolwiek przebarwień/wyblaknięć
Abidibi, nie zauwazyles bo masz GTa kolega stecek jezdzi 147 a w tym aucie kokpit jest wykonany z innego materiału który jest niesamowicie podatny na promienie słoneczne wiem bo u znajomego kokpit wygląda wręcz tragicznie... Stecek jeżeli coś wymyślisz to odezwij się bo ręce nam opadają próbowaliśmy wielu środków i po prostu nic nie działa...
Kokpit czyszczę tym kosmetykiem: http://www.meguiars.pl/shop/product_...roducts_id=301 zarówno w GT jak i 147. do nakładania używam oryginalnego pada.
Czy ktoś może polecić coś do rudej skóry ? mam dwa pęknięcia, czy jest na to jakaś rada?
Nie zgodzę się z wami w 100% z tym, że 147 ma kokpit z innego materiału. Alfa Romeo 147 po lifcie ma kokpit wykonany z takiego samego materiału co GT![]()
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Moje niedopatrzenie, nie zwrocilem uwagi na to, ze stecek ma 147 po FL. Jestem w 100% pewien ze przed FL deska była wykonana z innego materiału, a z ciekawosci na dniach przyjrzę się po FL![]()
Ostatnio edytowane przez Aleks_K ; 13-10-2012 o 00:54
ja używam do kokpitu i skóry zwykłej wody z mydłem ...oczywiście woda w proporcjach minimalnych..chodzi o zmycie tłuszczu..mydło zostawia cienki mikrofilm na powierzchni..nic się nie świeci nie odbija..a skóra ma przyjemny matowy kolor .Używałem renomowanych środków do pielęgnacji skóry ..ale po tych zabiegach świeciła się jak psu...i strasznie łapała brud.Pewnie znajdą się koledzy którzy stwierdzą że to ,, świętokradztwo"..że tylko środki na wosku itd.Mi akurat sprawdza się .....mydło![]()