Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Temat: Jak czyscicie swoją GT ;)

Użytkownik Znawca Avatar Archi
    Mieszka w
    Gliwice/Knurów
    Auto
    była GT 3.2 V6 Q2

Domyślnie

[/QUOTE]ciepła woda i wytarcie szmatką mi starcza[/QUOTE]

do tego Ma-Fra do skór i jest ok, i coś do szyb

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

ja do czyszczenia dolnej szczęści drzwi używałem kiedyś jakiegoś środka do czyszczenia wszelkiej tapicerki (nie skórzanej oczywiście). Raz wyczyściłem, efekt w miarę zadowalający, chociaż mało ekonomiczny środek, nie pamiętam nazwy. W sumie aż tak nie brudzę tego, więc nie przykładam większej wagi do środków.

Co do czyszczenia kokpitu to powinno się go czyścić tylko i wyłącznie wilgotną ścierką z mikrofibry. Wszelkie środki do czyszczenia kokpitu nabłyszczają go, ale pozostawiają trwałe ślady wsiąkając w kokpit. Jeżeli będziesz tak robił i udasz się do profesjonalnego zakładu czyszczenia, to na ich sprzęcie będzie widoczny efekt w postaci ciemnych zabrudzeń

Użytkownik Pirat drogowy Avatar stecek
    Mieszka w
    Namysłów / Wrocław
    Auto
    Była: 147 FL, Giulietta 2.0 JTDm Jest: Gje Te klekot

Domyślnie

Cytat Napisał Abidibi1509 Zobacz post
    Co do czyszczenia kokpitu to powinno się go czyścić tylko i wyłącznie wilgotną ścierką z mikrofibry. Wszelkie środki do czyszczenia kokpitu nabłyszczają go, ale pozostawiają trwałe ślady wsiąkając w kokpit. Jeżeli będziesz tak robił i udasz się do profesjonalnego zakładu czyszczenia, to na ich sprzęcie będzie widoczny efekt w postaci ciemnych zabrudzeń
    Bardzo interesująca teoria, z ciekawości zapytam jak konserwować ciemny kokpit żeby nie wypłowiał od promieni słonecznych ?

Użytkownik Romeo Avatar Abidibi1509
    Mieszka w
    Świecie
    Auto
    Alfa Romeo GT 1,9 JTD 150 KM, 147 FL 1.9 JTD 116 KM

Domyślnie

pytanie- odpowiedź: nie wiem, nigdy tego nie robiłem i nie zauważyłem jakichkolwiek przebarwień/wyblaknięć

Użytkownik Ogier Avatar Aleks_K
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Abidibi, nie zauwazyles bo masz GT a kolega stecek jezdzi 147 a w tym aucie kokpit jest wykonany z innego materiału który jest niesamowicie podatny na promienie słoneczne wiem bo u znajomego kokpit wygląda wręcz tragicznie... Stecek jeżeli coś wymyślisz to odezwij się bo ręce nam opadają próbowaliśmy wielu środków i po prostu nic nie działa...

Użytkownik Rowerzysta Avatar BREITLING
    Mieszka w
    GPU/GSP
    Auto
    GranTurismo JTDm, ML V8 by AMG

Domyślnie

Kokpit czyszczę tym kosmetykiem: http://www.meguiars.pl/shop/product_...roducts_id=301 zarówno w GT jak i 147. do nakładania używam oryginalnego pada.

Czy ktoś może polecić coś do rudej skóry ? mam dwa pęknięcia, czy jest na to jakaś rada?

Użytkownik Rowerzysta Avatar Blu_Montecarlo
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Alfa Romeo 147 QV

Domyślnie

Nie zgodzę się z wami w 100% z tym, że 147 ma kokpit z innego materiału. Alfa Romeo 147 po lifcie ma kokpit wykonany z takiego samego materiału co GT

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar drift-r
    Mieszka w
    Szczecin/Łódź (czasem)
    Auto
    AR 147 1.6TS Distinctive 2001

Domyślnie

Cytat Napisał Aleks_K Zobacz post
    Abidibi, nie zauwazyles bo masz GT a kolega stecek jezdzi 147 a w tym aucie kokpit jest wykonany z innego materiału który jest niesamowicie podatny na promienie słoneczne wiem bo u znajomego kokpit wygląda wręcz tragicznie... Stecek jeżeli coś wymyślisz to odezwij się bo ręce nam opadają próbowaliśmy wielu środków i po prostu nic nie działa...
    Jesteś pewien że w 147 po FL i GT jest inny materiał deski rozdzielczej?

Użytkownik Ogier Avatar Aleks_K
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    Alfa Romeo GT 2.0 JTS

Domyślnie

Moje niedopatrzenie, nie zwrocilem uwagi na to, ze stecek ma 147 po FL. Jestem w 100% pewien ze przed FL deska była wykonana z innego materiału, a z ciekawosci na dniach przyjrzę się po FL
    Ostatnio edytowane przez Aleks_K ; 13-10-2012 o 00:54

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Leszno
    Auto
    Gulietta 1,4 T MA 170 KM

Domyślnie

ja używam do kokpitu i skóry zwykłej wody z mydłem ...oczywiście woda w proporcjach minimalnych..chodzi o zmycie tłuszczu..mydło zostawia cienki mikrofilm na powierzchni..nic się nie świeci nie odbija..a skóra ma przyjemny matowy kolor .Używałem renomowanych środków do pielęgnacji skóry ..ale po tych zabiegach świeciła się jak psu...i strasznie łapała brud.Pewnie znajdą się koledzy którzy stwierdzą że to ,, świętokradztwo"..że tylko środki na wosku itd.Mi akurat sprawdza się .....mydło