trzymamy kciuki![]()
Zostawianie otwartych okien? Jakoś to do mnie nie przemawia.Jak dla mnie lepiej by było, albo wspomniany pochłaniacz wilgoci, albo po prostu porozkładać gazety w środku- najprostszy i najtańszy sposób.
![]()
szczerze , sprzedaj to ,
auto które stoi bardziej się psuje , niż to które normalnie jeździ ;
wiem coś o tym bo mam peugeota 206 który praktycznie wrasta w ziemię , a jak go ruszysz to zaraz coś w tym kiblu siada ;
poza tym teraz wyrwiesz lepsze pieniądze za ten pojazd niż po nowym roku
this is my truth tell me yours
"Polityka została wymyślona po to, aby kłamstwo brzmiało jak prawda." G.Orwell
http://www.youtube.com/watch?v=liSxjtd16xQ - bastard
Jeżeli stoi ze 2 lata, to i owszem, ale jeżeli chodzi tylko o zimowanie 3-4 miesiące, jeszcze jak auto jest do tego odpowiednio przygotowane, to taki postój nie powinien zaszkodzić.
Ja swoją bellę "zimowałem" 2 razy, i to nie w garażu, ale pod chmurką. Nie zauważyłem jakiegokolwiek negatywnego wpływu na taki dłuższy postój. A co robiłem?
1. Przed postojem auto dokładnie umyłem i nałożyłem wosk. W środku zawsze było wysprzątane.
2. Zalałem bak do pełna.
3. Napompowałem koła trochę bardziej niż zwykle.
4. Rozłożyłem we wnętrzu sporo gazet.
5. Auto zostawiłem na biegu - nie zaciągałem hamulca ręcznego.
6. Ja jeszcze zalałem zimowy płyn do spryskiwaczy, ale jest to raczej zbędne.
7. Wymontowałem akumulator, i zabrałem do domu.
Na wiosnę podłączenie aku, i odpalenie oczywiście za pierwszym razem, bez żadnego zająknięcia.
Jeżeli kolega ma jeszcze garaż ogrzewany i wentylowany, to naprawdę nie ma czego się obawiać.
- - - Updated - - -
Nie zazdroszczę, bo sam właśnie zostałem zmuszony do rozstania się z moim cacuszkiem.
Może Ty będziesz miał pod tym względem więcej szczęścia...
Ostatnio edytowane przez pafka ; 13-10-2012 o 07:13
Alfa Brera 1.75 TBi 200 KM, 2009 styczeń 2010 - październik 2012![]()
Alfa GT Distinctive 1.9 JTD 150 KM, 2005 sierpień 2014 - ...![]()
Alfa GT Quadrifoglio Verde 1.9 JTD 170 KM, 2008 październik 2016 - ...![]()