w naszym przypadku to nawet 72 litry w przedliftowym baku, a mimo że niedużo jeździsz to i tak wyjeździsz bak . Mi w v6 bak starcza na miesiąc i skończyłem już sranie po 100 złotych co parę dni.A co większego spalania ,to podłączyć pod kompa i sprawdzic czy jest coś na rzeczy. A tak wogóle w 166 nie ma opcji spalanie chwilowego
![]()
Mi cały bak pewnie, by starczył na kilka miesięcy, bo alfą jeżdżę od święta. Chętnie bym sprawdził dokładne spalanie, ale jak benzyna stanieje do 5zł to bede klął
Po resecie masz chwilowe![]()
A to niby dlaczego? Liczysz naiwnie że paliwo stanieje???? heheheheeh wręcz przeciwnie. W dzisiejszych czasach tym bardziej się opłaca tankować do pełna. Zwłaszcza jak rzadko jeździsz.
Ale spoko. Tylko nie rób wielkiego halo na temat spalania skoro go nie sprawdziłeś. A tak jak pisałem komputer to żaden punkt odniesienia. I po resecie to jest jeszcze mniej dokładne wskazanie. Ja wiem z własnego doświadczenia że komp potrafi chwilowo albo dłużej fiksować tak więc nie ma tu o czym rozmawiać.
Niestety tankowanie do pełna to jedyny sposób sprawdzenia spalania.
Marek, ale to nie ja pytałem o spalanie i nie zamierzam robić "wielkiego halo"
Ja jestem świadomy, że mało nie pali i mi to wystarczy.
A ja to słyszałem że jak się mało jeździ to tym bardziej trzeba trzymać paliwko w baku żeby zbiornik się nie syfił. Np. w motocyklach tak się praktykuje przed zimowaniem, w mojej belli też zawsze leję pod korek, doszedłem do wniosku, że nie ma sensu liczyć że oszczędzę 2 grosze na litrze.
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
To odpowiedzcie mi na jedno pytanie: przykładowo też mało jeżdżąc macie zamontowaną instalacje gazową i targacie pełn bak paliwa ?
Tylko nie mówcie mi, że tak, bo nie uwierzę![]()