Sam padłem ofiarą oszusta więc tępie takich jak ty!!
Niech ci panewki obróci!! haha
Sam padłem ofiarą oszusta więc tępie takich jak ty!!
Niech ci panewki obróci!! haha
DRIFT-R's ALFA 147[CENTER]
Uczciwy zawsze poinformuje o problemie...
Ostatnio edytowane przez gigi ; 16-10-2012 o 18:41
Nagranie nie jest najlepsze, ale na panewkę to raczej nie wygląda (ku zmartwieniu kolegi Bercik).
To tak słychać, jakby się coś tarło - może jakieś łożysko na osprzęcie lub w rozrządzie.
Trzeba zacząć od zdjęcia paska wieloklinowego i sprawdzenia wszystkich łożysk, a potem odpalić silnik bez paska.
Jeśli dalej będzie słychać to trzeba szukać w rozrządzie.
ok dzieki wielkie kolego za pomoc jutro udam sie na warsztat
Chyba dalej nie looknałeś do tego rozrządu i wariatora i osprzętu...
oczywiście od ostatniego tematu wariatora ze cos trzeszczy stuka brzeczy
Sciagaj stary oslony bo bedziesz mial silnik po remoncie
- - - Updated - - -
O!od ostatiego filmu widze naklejke INA
robiłeś jednak rozrząd.No i co z wariatorem?wsadziłeś "używke"?z ciekwaości tak pytam jak się sprawuje?
Jak te filmy kręcisz to załatw kogoś kto odrobinę doda gazu żeby było lepiej słychać jeśli coś mamy pomóć.Będzie po prostu łatwiej
daro wszystko wymienilem oprucz kola posowego... chodzi o to ze jak przyloze ucho do obudowy paska rozrzadu slychac jak by cos tam tarlo takie bz bzy bzy
- - - Updated - - -
wariat wymienilem na nowy wiec napewno jest ok
- - - Updated - - -
Daro skumaj ze poszla mi pompa wody a mialem dolza nedawno wymieniana
No prosze...
Powiem ci że DOLZ mnie nie przekonuje za bardzo ani ceną ani tym iż to chinol.Wsadzam:SKF,Metelli,Bugatti lub ew.Ruville,GRAF czy HEPU
Omijam AQUA plusy i inne pseudo tanie jedyna tańsza wersja która mnie mile zaskoczyła i ceną i jakością to AIRTEX.Zdecydowanie i bez zbędnej reklamy najtaniej wychodzi SKF
zamowilem teraz skf za 120zl
Może pasek trze o osłonę - jest źle spasowana ?
Było Skromne 156 1.8 TS 144 km i mniej skromne 156SW 2,5 V6 i były powody do mruczenia
Jest klekot 159 SW 1.9 JTD i 136 km i nie ma powodów do mruczenia
ALFA-i każdy dzień jest inny