Ja też mam, ale na razie jeszcze nie jeździ w Belli
Elektronice nie ma co ufać, lepiej zdać się na siłę mięśni.
A poza tym jak auto dobrze "usiądzie" w śniegu, to ASR-off na nie wiele się zda![]()
Sory, za nieprzespaną nocz tego co pamiętam, komputer sygnalizował mi w info center wiadomością ASR OFF i do tego zaświecała się ta pomarańczowa kontrolka, dokładnie taka jaka się zapala gdy wpadniesz w poślizg (trójkąt bodajże)
Jestem świadom, że wyłączenie ASR nie zawsze pomoże, ale czasami tak, a lepiej mieć dodatkowe ułatwienie przy ewentualnym zakopaniu... ok idę, się pobawić![]()
Tak wyglądała płyta elektryczna pod guzikiem od halogenów i ASR... ciekawe czy ktoś jadł nad nią obiad, bo tak w sumie wyglądała... po przeczyszczeniu szczoteczką, efektu brak. Słyszałem o jakimś płynie do czyszczenia układów elektrycznych, możecie coś poradzić? A i może ktoś wie jak nazwać tą płytkę poprawnie w razie jak bym musiał szukać nowej
Dodatkowo zauważyłem takie zabrudzenia od tej gąbki otaczającą skrzynie biegów, czy to może być powód kłopotów z jedynką?
p.s Dbam o czystość auta, więc nie mam pojęcia skąd te zabrudzenia się tam wzięły![]()
No to nie dziw że nie działaTy dasz, ale jak wnioskuje po Twojej wypowiedzi nie możesz być pierwszym właścicielem
A skoro na tej płytce znalazł się taki "chlew" to bardzo prawdopodobne że od tego UJ ja.strzelił
Jeśli nie działa po przeczyszczeniu, to być może brud przyczynił się di jakiegoś zwarcia na płytce...
Są preparaty do czyszczenia elektroniki choćby z serii Kontakt.
Możesz podejść z płytką to Ci w sklepiez elektroniką coś doradzą
ASR jak wyłączasz to:
1. Zapala się przy wyłączniku diodka.
2. Na infocenter zapala się pomarańczowa grafika wyłączonego asr
3. Na prędkościomierzu zapala się kontrolka asr off.
Swoją drogą najbardziej mnie wkurza (nie wiem może jestem inny) że nie można w standardzie tego ustawić od razu na off.
Pierwsza czynnością i to nie zależnie od pogody jest wyłączenie tego systemu przeze mnie.
No wiec myślałem cały czas kolego o Ciebiebo kiedyś gdzies pisałes iż asr powoduje zapalenie tej grafiki na infocenter - pytanie czy ja mam cos sknocone, czy tylko w v6 lub gta tak pokazuje bo mnie na infocenter nic nie wyświetla, tak samo na prędkościomierzu - brak ikonki po wyłączeniu asr.