Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Temat: Napis 159 JTS na nadwoziu

Użytkownik Embrion Avatar elmofag
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1,9 JTDm 16v 2007r.

Domyślnie

Ja mam JTDm. Jak chcesz to możesz spróbować się przymierzyć. Tylko jest małe ale. Miałem malowany tył i nie mam pewności czy wszystko wróciło na swoje miejsce.

Sent from my HTC Vision using Tapatalk

Użytkownik Świeżak Avatar Falarek
    Auto
    AR MiTo

Domyślnie

Widziałem że do Audi są takie rysunki gdzie podane są dokładne wymiary przyczepienia oznaczeń modelu dla każdej dostępnej wersji. Ciekawe czy jest coś takiego do 159. Swoją drogą dość często po źle przyczepionych oznaczeniach na zderzaku w 159 można dość łatwo poznać że coś było z tyłem robione

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Wuoh
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTS Distinctive, Blu Oltremare, 17". 07.2008 Lifting

Domyślnie

Właśnie dlatego, że można poznać, że było coś robione próbuję zrobić to tak jak robi fabryka. Dzwoniłem dziś do ASO w Białymstoku. Rozmawiałem z kilkoma osobami między innymi z lakiernikiem, który stwierdził, że nie istnieje coś takiego jak szablon czy schemat przyklejania napisów. "Potrzebne dobre oko i zdjęcia z internetu". Przykro mi ale po Twojej Alfie Elmofag zapewne też coś widać. Swoją drogą to jest chore, że nawet ASO nie posiada czegoś takiego a przynajmniej nic o tym nie wie. Wszyscy naklejają jak im fantazja podpowie. Masakra!
    Zaczynam żałować, że skusiłem się na "odnawianie"... Miałem tylko kilka rysek i tylko ja je widziałem bo wiedziałem, że są...
    HELP!

krissis
    Gość

Domyślnie

to może po prostu nie naklejaj tych oznaczeń i będziesz miał spokój ja w swojej mam tylko oznaczenie 159, natomiast jts już nie mam i uważam że taki wygląd jest o wiele fajniejszy no ale to już zależy od gustu a o tych się podobno nie dyskutuje

Cytat Napisał Wuoh Zobacz post
    Właśnie dlatego, że można poznać, że było coś robione próbuję zrobić to tak jak robi fabryka. Dzwoniłem dziś do ASO w Białymstoku. Rozmawiałem z kilkoma osobami między innymi z lakiernikiem, który stwierdził, że nie istnieje coś takiego jak szablon czy schemat przyklejania napisów. "Potrzebne dobre oko i zdjęcia z internetu". Przykro mi ale po Twojej Alfie Elmofag zapewne też coś widać. Swoją drogą to jest chore, że nawet ASO nie posiada czegoś takiego a przynajmniej nic o tym nie wie. Wszyscy naklejają jak im fantazja podpowie. Masakra!
    Zaczynam żałować, że skusiłem się na "odnawianie"... Miałem tylko kilka rysek i tylko ja je widziałem bo wiedziałem, że są...
    HELP!

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

Krissis nie wątpie, że problem byłby z głowy i nie wątpie też, że może nawet lepiej wygląda ale ja jednak chciałbym mieć taki tył jak wyjechał z fabryki i do tego dążę.

Alfiści! Nikt nie ma nierobionego tyłu? Zróbcie proszę zdjęcia napisów (159, JTS, JTDm...) Waszych Alf. Ze zdjęć zrobię szablon odpowiednio je skalując. Dzięki wielkie.

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Jak zrobisz szablon to wrzuć na forum...

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    Jak zrobisz szablon to wrzuć na forum...
    Wrzucę na pewno! Niech no tylko jakiś wzór od kogoś dostanę. Najlepsze byłoby odwzorowanie za pomocą kartki i węgla tak jak wcześniej pisałem... wysokiej rozdzielczości zdjęcie ostatecznie też byłoby OK bo sobie wtedy naniosę je na szkic mojego i brakujące napisy pojawią się we właściwym miejscu Na razie czekam...

- - - Updated - - -

Nie? To nie! Aż tak ciężko komuś zdjęcie zrobić?! MASAKRA!!! Nie trzeba! Łaski bez!
    Cyrkiel, linijka, KALKULATOR, ołówek, węgiel, taśma klejąca, nożyczki i sam sobie poradzę !!!
    Patrz załącznik. Co do mm...Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Napis 159.jpg
Wyświetleń:	338
Rozmiar:	67.5 KB
ID:	73962Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Napis JTS.jpg
Wyświetleń:	332
Rozmiar:	41.7 KB
ID:	73963
    Nie zwracajcie uwagi na istniejące linie zrobione długopisem (aczkolwiek większość jest przydatna). Napisy są we właściwym miejscu biorąc pod uwagę oficjalne zdjęcia Alfa Romeo (te nie komputerowe). Miłej zabawy i miłego sprawdzania swoich ;-)

Uprzedzając pytania: Tak! JTS jest odrobinę wyżej (2 mm) w linii niż napis pojemności silnika na bagażniku (w moim przypadku 1.9). Przyjrzyjcie się dokładnie oficjalnym zdjęciom!

Pozdrawiam i dzięki TOMEK !!!
    Ostatnio edytowane przez Wuoh ; 19-10-2012 o 22:55

Użytkownik Rowerzysta Avatar por.Jaszczuk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 SW JTDm 2007 & VW Passat 2018 2.0TDI

Domyślnie

Cytat Napisał Wuoh Zobacz post
    Uprzedzając pytania: Tak! JTS jest odrobinę wyżej (2 mm) w linii niż napis pojemności silnika na bagażniku (w moim przypadku 1.9)
    U mnie również 2 mm różnicy choć inny silnik - JTDm. Ciekawa sprawa. Tym małym drobiazgiem można zweryfikować nie jedną historię auta.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Warszawa-20121020-00209.jpg
Wyświetleń:	175
Rozmiar:	60.7 KB
ID:	74075

ViP Świeżak Avatar AR_156
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Giulia 2.0 TB Multiair 200KM

Domyślnie

Jako że sam potrzebuje nakleić ten emblemat zrobiłem dziś pomiary na 159 kolegi.
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMAG0237.jpg
Wyświetleń:	254
Rozmiar:	113.2 KB
ID:	74076  
    teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
    kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio
    '93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic
    '06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
    '04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico
    '98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic

Użytkownik Rowerzysta Avatar kriswin
    Mieszka w
    Kraśnik
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 2008r.

Domyślnie

Cytat Napisał por.Jaszczuk Zobacz post
    U mnie również 2 mm różnicy choć inny silnik - JTDm. Ciekawa sprawa. Tym małym drobiazgiem można zweryfikować nie jedną historię auta.Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	Warszawa-20121020-00209.jpg
Wyświetleń:	175
Rozmiar:	60.7 KB
ID:	74075
    Też potrzbuje nakleić, jakię są odstepy pomiędzy literami?
    "Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"