Ja mam JTDm. Jak chcesz to możesz spróbować się przymierzyć. Tylko jest małe ale. Miałem malowany tył i nie mam pewności czy wszystko wróciło na swoje miejsce.
Sent from my HTC Vision using Tapatalk
Ja mam JTDm. Jak chcesz to możesz spróbować się przymierzyć. Tylko jest małe ale. Miałem malowany tył i nie mam pewności czy wszystko wróciło na swoje miejsce.
Sent from my HTC Vision using Tapatalk
Widziałem że do Audi są takie rysunki gdzie podane są dokładne wymiary przyczepienia oznaczeń modelu dla każdej dostępnej wersji. Ciekawe czy jest coś takiego do 159. Swoją drogą dość często po źle przyczepionych oznaczeniach na zderzaku w 159 można dość łatwo poznać że coś było z tyłem robione![]()
Właśnie dlatego, że można poznać, że było coś robione próbuję zrobić to tak jak robi fabryka. Dzwoniłem dziś do ASO w Białymstoku. Rozmawiałem z kilkoma osobami między innymi z lakiernikiem, który stwierdził, że nie istnieje coś takiego jak szablon czy schemat przyklejania napisów. "Potrzebne dobre oko i zdjęcia z internetu". Przykro mi ale po Twojej Alfie Elmofag zapewne też coś widać. Swoją drogą to jest chore, że nawet ASO nie posiada czegoś takiego a przynajmniej nic o tym nie wie. Wszyscy naklejają jak im fantazja podpowie. Masakra!
Zaczynam żałować, że skusiłem się na "odnawianie"... Miałem tylko kilka rysek i tylko ja je widziałem bo wiedziałem, że są...
HELP!![]()
Krissis nie wątpie, że problem byłby z głowy i nie wątpie też, że może nawet lepiej wygląda ale ja jednak chciałbym mieć taki tył jak wyjechał z fabryki i do tego dążę.
Alfiści! Nikt nie ma nierobionego tyłu? Zróbcie proszę zdjęcia napisów (159, JTS, JTDm...) Waszych Alf. Ze zdjęć zrobię szablon odpowiednio je skalując. Dzięki wielkie.
Jak zrobisz szablon to wrzuć na forum...
Wrzucę na pewno! Niech no tylko jakiś wzór od kogoś dostanę. Najlepsze byłoby odwzorowanie za pomocą kartki i węgla tak jak wcześniej pisałem... wysokiej rozdzielczości zdjęcie ostatecznie też byłoby OK bo sobie wtedy naniosę je na szkic mojego i brakujące napisy pojawią się we właściwym miejscuNa razie czekam...
- - - Updated - - -
Nie? To nie! Aż tak ciężko komuś zdjęcie zrobić?! MASAKRA!!! Nie trzeba! Łaski bez!
Cyrkiel, linijka, KALKULATOR, ołówek, węgiel, taśma klejąca, nożyczki i sam sobie poradzę !!!
Patrz załącznik. Co do mm...
Nie zwracajcie uwagi na istniejące linie zrobione długopisem (aczkolwiek większość jest przydatna). Napisy są we właściwym miejscu biorąc pod uwagę oficjalne zdjęcia Alfa Romeo (te nie komputerowe). Miłej zabawy i miłego sprawdzania swoich ;-)
Uprzedzając pytania: Tak! JTS jest odrobinę wyżej (2 mm) w linii niż napis pojemności silnika na bagażniku (w moim przypadku 1.9). Przyjrzyjcie się dokładnie oficjalnym zdjęciom!
Pozdrawiam i dzięki TOMEK !!!
Ostatnio edytowane przez Wuoh ; 19-10-2012 o 22:55
Jako że sam potrzebuje nakleić ten emblemat zrobiłem dziś pomiary na 159 kolegi.
teraz: '17 AR Giulia 2.0 TB Multiair Business, Rosso Alfa
kiedyś:'07 AR Spider 2.4 JTDm 20v Exclusive, Nero Carbonio'93 AR 33 1.7 IE 8v, Blu Spazio metalic'06 AR 159 1.9 JTDm 16v Progression, Nero Oceano
'04 AR 147 1.6 TS 16v Distinctive, Nero Metallico'98 AR 156 1.9 JTD 8v Progression, Grigio Chiaro metalic