Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Temat: Napis 159 JTS na nadwoziu

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Wuoh
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    ALFA ROMEO 159 1.9 JTS Distinctive, Blu Oltremare, 17". 07.2008 Lifting

Domyślnie Napis 159 JTS na nadwoziu

Witam All,
    w związku z tym, że moja "Bellezza Enorme" nazbierała kilka rysek postanowiłem ją lekko "odnowić" i dałem zaprzyjaźnionemu zakładowi do lakierowania. Zabieg ten przeszło kilka elementów m.in tylny zderzak (wyglądają jak nowe ). Pytanie jedno mam do Was drodzy Koledzy i Koleżanki. Czy posiadacie wiedzę ew jakieś szablony, schematy etc. jak powinny być rozmieszczone napisy "159" z lewej strony i "JTS" z prawej? Mam na myśli ich dokładne, fabryczne rozmieszczenie. Po lakierowaniu poprosiłem ów zakład aby poprawił napisy gdyż były "lekko krzywe" i nie w jednej linii... Widzę, że z samych zdjęć znalezionych w internecie raczej sobie chłopaki nie poradzą stąd moja prośba do Was.
    Bardzo dziękuję za wszelką pomoc.
    Pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez Wuoh ; 17-10-2012 o 22:52

Użytkownik Romeo Avatar sickboy
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16V Distinctive 2006r

Domyślnie

Lakiernik zanim oderwał oznaczenia mógł porobić szablony żeby wkleić znaczki tak samo jak były. Teraz musisz sobie zrobić szablony na jakimś innym aucie.

Nero Provocatore - AR159
    Jedna mARka - Jeden Klub - Alfaholicy

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

Trafnie! Zakład jednak nie wpadł na tak prosty a jednocześnie genialny pomysł jak Twój i teraz próbują przykleić napisy "na oko" co mi się nie podoba. Może to ja jestem nienormalny ale już tak mam, że wszystko musi być idealne. Tym bardziej w Alfie ;-)
    A może któryś z kolegów posiadaczy JTS taki wzór mógłby zrobić? Nie wiem czy w Białymstoku i okolicach znajdę drugiego JTS'a (w konrysie/salonie nie ma ) Tu już wrony zawracają i bociany pionowo startują. O muchach kluczem latających już nie wspomnę chyba że się mylę...
    Dzięki za szybką odpowiedź Sickboy.
    Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar sickboy
    Mieszka w
    Tychy
    Auto
    AR 159 1.9JTDm 16V Distinctive 2006r

Domyślnie

Oznaczenia modelu i silnika powinny być tak samo pozycjonowane we wszystkich wersjach. Jeden kit czy to JTS czy JTDm, znajdź w okolicy kogokolwiek kto ma AR159 i zrób szablon.

Nero Provocatore - AR159
    Jedna mARka - Jeden Klub - Alfaholicy

krissis
    Gość

Domyślnie

cóż za opis mojego rodzinnego miasta. Lekko nietrafiony jak dla mnie, ale mam nadzieję że kolega to z przymróżeniem oka pisał

Cytat Napisał Wuoh Zobacz post
    Trafnie! Zakład jednak nie wpadł na tak prosty a jednocześnie genialny pomysł jak Twój i teraz próbują przykleić napisy "na oko" co mi się nie podoba. Może to ja jestem nienormalny ale już tak mam, że wszystko musi być idealne. Tym bardziej w Alfie ;-)
    A może któryś z kolegów posiadaczy JTS taki wzór mógłby zrobić? Nie wiem czy w Białymstoku i okolicach znajdę drugiego JTS'a (w konrysie/salonie nie ma ) Tu już wrony zawracają i bociany pionowo startują. O muchach kluczem latających już nie wspomnę chyba że się mylę...
    Dzięki za szybką odpowiedź Sickboy.
    Pozdrawiam

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał krissis Zobacz post
    cóż za opis mojego rodzinnego miasta. Lekko nietrafiony jak dla mnie, ale mam nadzieję że kolega to z przymrużeniem oka pisał
    Ależ oczywiście, że z przymrużeniem oka zostało to napisane. Taki sobie żart aby odrobinę "pokolorować" forum ;-) To piękne miejsce. Założę się, że i Ty kiedyś tu wrócisz.

Dzięki Sickboy po raz kolejny za pomoc. OK w takim razie zacznę kogoś szukać w moim pięknym mieście ;-)
    A może jest ktoś aktywny na naszym forum z okolic Białegostoku i zechciałby mi pomóc?? Będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

A czy przypadkiem nowe literki nie mają szablonu? Może lepiej kupić nowe i się nie certolić?

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    A czy przypadkiem nowe literki nie mają szablonu? Może lepiej kupić nowe i się nie certolić?
    Nowe literki są zamówione i mają przyjść w najbliższy poniedziałek. Nie wiem czy są razem z szablonem. Z tego co mi mówił lakiernik to przychodzą nalepione na taśmach i tyle. Ktoś z Was może wie coś więcej?

Pytanie oraz prośba do Was Alfadipendenti. Czy mógłbym któregoś z Was prosić o zrobienie takiego szablonu? Pomysł mam taki - wydaję mi się, że najlepsze będzie odrysowanie np za pomocą ołówka czy węgla na zwykłej kartce A4 przyłożonej do napisu tak żeby odbiło się też kawałek linii klapy bagażnika i np lampy by mieć punkt odniesienia. Można by wtedy taką kartkę zeskanować i wysłać np. mailem.
    Wiem, wiem trochę pracy... Pomożecie? ;-)

Użytkownik Romeo Avatar CodeMaker
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    AR 159 1,9 JTS

Domyślnie

Podjedź w łikend do Olecka to wymierzysz u mnie...

Mieszka w
    Białystok
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał CodeMaker Zobacz post
    Podjedź w łikend do Olecka to wymierzysz u mnie...
    Dzięki CodeMaker za zaproszenie ale to jednak 140km by było do Ciebie. W obie 280km. Naszymi drogami to jakieś 3- 4 godziny. Nie mam aż tyle czasu niestety.

W związku z powyższym prośba o sprawdzenie własnych umiejętności plastycznych za pomocą ołówka/węgielka i kartki na Alfie nadal aktualna

Albo jeszcze inaczej! Inna prośba. Ołówek i kartkę A4 można zastąpić aparatem fotograficznym. Mniej dokładne to będzie ale zawsze lepiej niż "na oko".
    Czy ktoś z Was mógłby zrobić zdjęcie wysokiej rozdzielczości obejmujące napis, kawałek klapy bagażnika i lampy? Mógłbym je potem wyskalować 1:1 i po przyłożeniu do samochodu mamy idealne miejsce położenia napisów 159 oraz JTS

Dziękuję
    Ostatnio edytowane przez Wuoh ; 18-10-2012 o 13:06