pytam bo ladnie sie prezentuja a wlasnie takie 16" kupilem na zimowki.
pytam bo ladnie sie prezentuja a wlasnie takie 16" kupilem na zimowki.
Ja na zimę dokupiłem sobie takie ale chyba zrobię podmianę i będą na lato
Tez fajne. Ja swoje kupilem z oponami zimowymi wiec beda na zime a poza tym na lato mam 17". ale to troche nie w temacie wiec koncze o felgach.
Pozdrawiam.
Krzysiek
Mam pytanie jak dostać się do środka klosza lampy tylnej w 159?
Ta nasadka czerwona przed żarówką pozycyjną odpięła się i cześć białego światła "ucieka" bokiem - przynajmniej jest różnica pomiędzy tą samą lampą lewą a prawą.
Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
Alfa Romeo 159
Tzreba wyjąć zaślepkę i odkręcić lampę ( 3 śruby 8mm) i klosz masz na wierzchu. Może wystarczy tylko poprawić płytkę z żarówkami, która jest na zatrzaskach
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson
Pomogłem?Dodaj punkt reputacji
(gwiazdka pod postem)
Wykrecilem lampę i tak to wygląda
Ta nakladka ma dwa zatrzaski i najpierw ustawilem ten krótszy, następnie palec wskazujacy owinąłem tasma klejaca dwustronna i probowalem zatrzasnac ten dłuższy zatrzask.
Cos tam zaskoczylo ale nie do końca..
Podejrzewam że kilka trzaśnięc klapy bagażnika i to znowu wyleci
Może zna ktoś lepszy sposob żeby zatrzasnać tą nakładkę?
Samochód jest czymś więcej niż naszą własnością, jest cząstką nas, naszą wizytówką. Można powiedzieć, że jak piękna kobieta, zegarek czy nóż jest to kolejna "biżuteria" dla prawdziwego faceta..
Alfa Romeo 159
Klosz jest klejony to ciężko bedzie, ewentualnie spróbuj to złapać jakimiś małymi szczypcami, może wtedy zaskoczy
Klosza na pewno z zewnątrz nie ruszę, myślałem o jakiejś mocnej przyssawce próżniowej (coś jak strzykawka z przyssawką) żeby złapać od środka zassać i przyciągnąć zatrzaskując te dwa uchwyty ale powłoka jest chropowata od wewnątrz, a poza tym nic takiego nie posiadam.
Żadne szczypce mi tam przez ten otwór żarówki nie sięgną, a poza tym to musiał by być uchwyt od razu na daw zatrzaski rozstawione co 180' bo jak palcem zaciągam jedną stronę to druga wyskakuje - wydaje mi się że tam nic nie jest połamane..
No nic muszę wysilić te swoje dwa zwoje i coś nie głupiego wykombinować, myślałem żeby kapnąć tam kropelką ale to tworzywo jest takie sztywne\kruche to nie wiem czy by złapała..
Ehhh :/
Alfa Romeo 159
Odkurzacz + rurka o odpowiedniej średnicy (najlepiej gumowa na końcu - żeby się przyssała).