Czy może być przyczyną ,że źle pokazują zegary i komp głupieje czujnik temp ten wkręcany w termostat
Czy może być przyczyną ,że źle pokazują zegary i komp głupieje czujnik temp ten wkręcany w termostat
Ja wymieniłem sam termostat a czujnik wsadziłem stary i działa aż miło. Też przed wymianą termo miałęm takie przemyślenia, ale jest ok. Z tego ci się orientowałem to sa dostępne Vernety z czujnikiem w zestawie ale droższe oczywiscie są. Co do BEHR to nie wiem.
[C
Warto przy okazji wymiany termostatu wymienić płyn na nowy. Ja jesienią dodatkowo przeczyściłem układ specjalnym srodkiem do tego przeznaczonym i powiem Wam, że syf straszny wyleciał z chłodnicy i silnika. To rzecz jasna przyniesie efekt dopiero latem, bo zwiększy wydajność chłodzenia silnika.
Na problem "70 stopni" pomaga wymiana termostatu.
koledzy, a jaką temp pokazuje wam fes? także 70 stopni? W zeszłym roku miałem podobnie tyle że 90 stopni na blacie a fes 70 niecałe. Może to tylko wina źle podającego czujnika?? Kolega sprawdzał to??
U mnie na FESie 70C i na wskazniku 70C, więc ja winie u siebie termostat.
Temp. otwarcia to 88C i mniej nie powinno być, nie ważne czy stoi czy jedzie, czy zimno czy nie.