Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Temat: [145] Kilka intrygujących rzeczy...

ViP Znawca Avatar Rigidigi
    Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto
    166 Q2 2.5 V6, była 145 1.6TS, była 147 1.6TS

Domyślnie

Cytat Napisał alfaholic145JTD
    widocznie jest inny problem z tymi boczkami..
    A skąd dokładnie dobiega to skrzypienie. I to jest skrzypienie plastików, czy takie jakby metalowe :?:

U mnie też dobiega przeraźliwe skrzypienie z drzwi kierowcy. I jest to skrzypienie zamka. Sposobem na to jest oklejenie kawałkiem taśmy izolacyjnej tego bolca/poprzeczki o który zamyka się zamek.

Tylko, że ja ciągle o tym sobie przypominam jak już siąde do samochodu i ruszę..

Cafekarol
    Gość

Domyślnie

U mnie skrzypienie dobiega praktycznie z każdego elementu wnętrza. Jest to niesamowicie wkurzające, bo jeżdże głównie po mieście i na wybojach to mam orkiestrę w samochodzie.
    Drzwi trzeszczą i w sumie doszedłem do wniosku, że to efekt tarcia drzwi o uszczelkę gumową - są długie i ciężkie jak cholera to może coś się poruszają. Wytłumiałem drzwi matą i w środku wszystko pomocowałem i boczki też się solidnie trzymają. Tylna klapa też trzeszczy i to na bank dźwięk ocierania gumy o metal więc ta sama teoria co z drzwiami.
    Jestem więcej jak pewien że maska też trzeszczy - na szczęście jej we wnętrzu nie słychać

Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Cafekarol
    Drzwi trzeszczą i w sumie doszedłem do wniosku, że to efekt tarcia drzwi o uszczelkę gumową
    Jeśli jesteś pewien, że to uszczelki skrzypią, to przesmaruj je olejem silikonowym, albo czyms takim i na pewno skrzypienie ustąpi.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin

Domyślnie

Jestem pewien, że to coś metalowego skrzypi, skrzypi na wybojach.. nigdzie indziej.. przeważnie jak jadę wolno, jak szybko to nic nie słychać...

Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto

Domyślnie

Jestem pewien, że to coś metalowego skrzypi, skrzypi na wybojach..
    Czyli prawdopodobnie doskwiera Ci ten sam problem co mi.
    Tak jak pisałem trzeba użyć kawałka taśmy izolacyjnej (około cm) i zrobić coś takiego.

Zwróć uwagę na błyszczące uszczelki od smaru silikonowego 8)
    Drzwi nie przyklejają się do uszczelek, fajnie otwierają, oraz nie ma szans na ich skrzypienie.

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    Lubin

Domyślnie

Cytat Napisał rigobert
    Jestem pewien, że to coś metalowego skrzypi, skrzypi na wybojach..
    Czyli prawdopodobnie doskwiera Ci ten sam problem co mi.
    Tak jak pisałem trzeba użyć kawałka taśmy izolacyjnej (około cm) i zrobić coś takiego.
    Obrazek

Zwróć uwagę na błyszczące uszczelki od smaru silikonowego 8)
    Drzwi nie przyklejają się do uszczelek, fajnie otwierają, oraz nie ma szans na ich skrzypienie.
    Nie bardzo wiem w którym miejscu to się znajduje? możesz jakoś lepiej opisać lub zrobić inne zdjęcie? z góry bardzo dziękuję!

Aczkolwiek już wiem, skojarzyłem jutro to zrobię jak mi się nie uda to dam znać, może akurat

Użytkownik Romeo Avatar Gopcio
    Mieszka w
    Dąbrowa Górnicza
    Auto
    Alfa Romeo 147 1,9 JTD 115KM 2002r

Domyślnie

chlopaki a jak ja mam taki problem ze woda mi wplywa gora do sirodka :/ czyli jak jest ramka od szyby gorna czesc ramki i tam jakos chyba przez uszczelke do srodka podejrzewam ze drzwi sa troszke za wysoko ale nie umiem sobie poradzic z ustawieniem :/ cczy trzeba zawsze sciagac drzwi zeby ustawic zawiasy ?? czy moze jest inny sposob
    Było AR 145 Boxer 1,6 ---> Blu Inca AR 147 JTD 1,9 115KM +

Użytkownik Pirat drogowy Avatar adk
    Mieszka w
    ok. Mińsk Mazowiecki
    Auto
    145 2.0 T.S. QV-style

Domyślnie

Ja też mam coś z lewymi drzwiami, tylko że u mnie coś stuka, tak jakby w środku latał sobie jakiś element czegoś. Dzieje się tak od niedawna, więc musiało coś się urwać.

Blokady też nie mam i też mi się zamykają same, ale teraz już wiem jak to naprawić

PabloGarage Group
    www.pablogarage.pl
    Mechanika / Renowacja powłoki lakierniczej / Flokowanie
    facebook.com/flokujemy

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie

A ma ktoś sposób na trzeszcząca tylną półkę albo na coś innego co tak trzeszczy w tylnej części ? Dodam iz jest to odgłos podobny do luźnej śrubki która lata w metalowym pudełku.

Mieszka w
    SB oraz WX..Y
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Lesio
    A ma ktoś sposób na trzeszcząca tylną półkę albo na coś innego co tak trzeszczy w tylnej części ? Dodam iz jest to odgłos podobny do luźnej śrubki która lata w metalowym pudełku.
    Sprawdź czy nie masz luźnych śrubowkrętów lub innych latających rzeczy gdzieś w kole zapasowym.

Ja raz miałem podobny irytujący odgłos i okazało się, że była to niedokręcona śruba przytrzymująca koło zapasowe i dzwoniło to niesamowicie. Wystarczyło dokręcić motylek.