Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: [146] muszę sie tym podzielić....

czekal86
    Gość

Domyślnie [146] muszę sie tym podzielić....

Jakiś czas temu kupiłem sobie alfikę spodobała mi się i w ogóle, znalazłem fajną w gazie, klima itp niby stan idealny...no ale juz w pierwszym dniu mi zgasła i lipa ale nie chce już otym myśleć bo gdyby ten majster sprzedawca mieszkał bliżej ( jechałem po nią prawie 300km ) to bym urwał pędzel.... ale juz jest wyremontowana i na razie działa.... tak sobie jeszcze pomyślałem ze jak auto było zaniedbane to na pewno instalacja gazowa nie była traktowana jak się należy, instalacje mam mistral autronic to nikt nie ma jak się pod nią podłączyć no ale nic, myślę sobie niech mi chociaż filtry wymienią ( mam dwa )
    No i majster odkręca , kombinuje kombinuje odkręcił... dziwny widok czarny pył i jakieś wiury wystają jakby metalowe.... pierwsza myśl, nie ruszamy bo nie wiadomo co to za cholerstwo... ale ja juz rozkręcilismy no to ten kurz troche żesmy wydmuchali, grzebiemy powoli powoli wyciągamy i .....

hmmm ;|/ wyjmujemy a to jest ;|/ druciak to mycia naczyń :|?: KONSTRUKCJA MI OPADŁA

crazyqs
    Gość

Domyślnie

Widzisz, tak to jest z ludźmi narzekają psioczą , a nie dbają. Ja też kupiłem alfe w dobrej cenie za małą kasę, właściciel uprzedził mnie że coś szarpie, jak sie potem to, to było trochę więcej niż szarpanie. No ale znajomy warsztat zrobił ją na cacy i do tej pory śmiga, ptuptu odpukać. A o belle trzeba po prostu dbać jak o kobietę, a szczególnie na gazie.

ViP Romeo Avatar Lesio
    Mieszka w
    Radom
    Auto
    Subaru Forester XT, Mini Countryman CS

Domyślnie Re: muszę sie tym podzielić....

Cytat Napisał czekal86
    druciak to mycia naczyń
    :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: wiem że śmiech nie ma miejscu ale się uśmiałem, pomysłowość ludzka nie ma granic

Tiga
    Gość

Domyślnie

Też miałem podobną sytuacje. Kiedyś jak miałem Punto przestała mi chodzic jedna z wycieraczek. Pomyśclałem,ze pewnie wyskoczyło cięgno z kulki. Rozebrałem podszybie i... okazało się,że pękła guma od słoika , którą były powiązane cięgna!!! Pomysłowość ludzka nie zana granic

Użytkownik Pirat drogowy Avatar daroo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    AR 145 boXer, Fiat Stilo 1.8 16V

Domyślnie

to mozecie sobie panowie gratis gary myć i kisić słoiki

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Cytat Napisał czekal86
    znalazłem fajną w gazie, klima itp niby stan idealny...
    gaz i stan idealny sie juz na samym poczatku wykluczaja Ale ten druciak??... CO oni czyscili instalacje gazowa druciakiem?

Tiga
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Konrado
    Ale ten druciak??... CO oni czyscili instalacje gazowa druciakiem?
    Słuchaj pierwsze Warszawy miały podobny filtr oleju, więc moze na tym się wzorował... kto wie... :wink:

Użytkownik Romeo
    Mieszka w
    Skawina/obok wsi Kraków
    Auto
    Alfa Romeo 145, 1.4T.S 1997r.

Domyślnie

Cytat Napisał Tiga
    Cytat Napisał Konrado
    Ale ten druciak??... CO oni czyscili instalacje gazowa druciakiem?
    Słuchaj pierwsze Warszawy miały podobny filtr oleju, więc moze na tym się wzorował... kto wie... :wink:
    To mogli ponczoche zalozyc - taniej by wyszlo a efekt podobny

DRAGON2020
    Gość

Domyślnie

a umnie poprzedni wlasciciel przymocowal wysprzeglik opaska do mocowania przewodow elektrycznych pomyslowosc ludzka nie zna granic :mrgreen: