Panowie zakończmy temat "bo 3.0 v6 to dobry silnik do tej Alfy a 2.0 TS jest trochę za mały i za słaby, dlatego 2.0 pali więcej " bo robi się to żałosne, każdy silnik ma swoje wady i zalety.
Panowie zakończmy temat "bo 3.0 v6 to dobry silnik do tej Alfy a 2.0 TS jest trochę za mały i za słaby, dlatego 2.0 pali więcej " bo robi się to żałosne, każdy silnik ma swoje wady i zalety.
Wiecie co wam powiem?
na tym forum jest złe rozumowanie
bo jak ja pytam o coś to każdy ma cos do powiedzenia ale nie na ten temat!
a to jest złe i mi się nie podoba!
bo ja pisząc cos tu oczekuję odpowiedzi na pytanie a nie czyjegoś "marudzenia"
i tak jest w wielu postach..
zgodnie z twierdzeniem "nie masz nic do powiedzenia na temat=siedź cicho" i tak powinno być!
a to co mówi piotrek1110 to fakt - mnie nie stać na 3.0 v6 a to 2.0 w zupełności mi wystarcza
jakbym szukał tzw. "zapierdzielaczki" to kupiłbym hondę która kręci się do 9tys i daje frajde z piłowania silnika
ja kupiłem Alfe sercem i chcę nią jeździć a nie pałować.
Tyle w temacie.
tak działa to forum Kondrad ,tutaj najlepiej nie mieć nic do powiedzenia ,udzielić głupich porad ,wygłościć głupie kazanie i odesłać do szukajki. Ja uważam że 14 w TS w cyklu mieszanym to za dużo ,książka podaje 9.7 dla pb więc gdzie tu nagle 14? 14 to TS w 166 mi palił typowo po mieście .
Aha no i pamiętaj TS jest za słaby ,nie jedzie w cale i się nie nadaje dlatego pali więcej niż 3.0 ( bo mi 3.0 w cyklu mieszanym pali 11.7 na całym baku ).
1 który dobrze gada!
Takiej odpowiedzi właśnie oczekiwałem.
Dzięki Jarek!!
To kiedy w końcu zrobisz te pomiary co Ci pisałem? Bo póki co nic z tego nie wynika. Dla jednego to dużo dla drugiego mało.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Wałkowanie poglądu, że TS w 166 jest zbyt słaby zaczyna mnie męczyć. Samochód waży około 1,5t i pali mi 13,5l LPG/100km z klimą, bez klimy 12-12,5 w mieście, na trasie 10(raz udało mi się osiągnąć 9,5)-11,5(klima) i dla porównania Vectra ważąca 1,3t z silnikiem 2.0 paliła odpowiednio bez klimy 11,5 w mieście i 8,5-9,5 w tych samych warunkach. Vectra zbierała się trochę gorzej od 166 i trudno mówić tu o za słabym silniku, z którym AR przyśpiesza poniżej 10 sekund do 100km/h. Inaczej to wygląda, gdy 2.0 zestawimy z 3.0 V6, ale wtedy ten drugi silnik nie zapewni spalania w mieście na poziomie -12,5-13,5l/100km.
Ostatnio edytowane przez Raiden ; 06-11-2012 o 13:22
A ten mondraliński nie musi być alfą i omegą i wiedzieć wszystkiego a od tego powinno być forum żeby ci bardziej obeznani pomogli lub choć się starali pomóc tym mniej, a nie zrażali ich od razu takimi mądrąściami . Niech kolega zrobi logi ,sprawdzi co tam się w TS da ,teraz już wie a nie trzeba go od razu równać z ziemią .
co do spalanie to ciężko porównywać ,każdy jeździ inaczej ale skoro przy takiej samej jeździe TS palił poniżej 14 a obecna 3.0 pali 15 w mieście to moge przypuszczać że takie same spalanie przy jeździe mieszanej jest ciut za wysokie. Bo bez przesady ale żeby osiągnąć 14-15 TS w cyklu mieszanym to już trzeba ostro ciagnąć po obrotach i poruszać się z prędkościami mocno nie przepisowymi.
Ostatnio edytowane przez jarek1986 ; 06-11-2012 o 11:16
Kurcze jak wy to robicie?
Mi w 147 rzadko udaje się zejść poniżej 12 l lpg a takim wyniku 166 to mogę pomarzyć.
A tak na poważnie to jak w stagu pojawiła się opcja ciepłego startu zużycie lpg wzrosło,ale PB zmalało.
Dlatego uwazam,że 14l LPG dla 166 to dobry wynik.
Kolega nic nie wspominał aby LPG było ustawiane w trasie ,może gdyby podregulować je odpowiednio to spalanie zmaleje.Ale to tylko gdybanie.
A z ciekawości co pokazuje na dystansie zbiornika LPG ICS?
Mi pokazuje średnio 13,5 do 14l a spalanie LPG 15 do 16 l średnio.Bo i potrafi wyjść i 20 l.
To i tak jest duuuużo mniej mamony niż gdybym miał jeżdzić na PB.
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
To zależy w dużej mierze od umiejętności operowania pedałem przyspieszenia. Dlatego nigdy wszyscy nie będą jednogłośni. I uważam że bez pomiarów i dokładnej diagnostyki silnika nie ma szans na ocenę czy to dużo czy mało.