O której tulei piszesz ?
Nie kojarzę aby tam była jeszcze jakaś wahliwa...
Wszystkie cztery wahliwe są takie same (dwie na stronę przy zwrotnicy)
o taką własnie tuleję przy zwrotnicy mu chodziło
verdebiancorosso
Czyli ta tuleja to tylko oryginał, podruba z allegro która wytrzymała u mnie może z 2 tys km czy poliureatan ??
niestety nie ma oryginalnych tulei, są tylko same wahacze, które w komplecie przekraczają wartość auta![]()
Czyli poliuretan ?? czy w innym samochodzie jak ta mala w mietku występują też te większe ??
Na temat tulei nr 5 są sprzeczne informacje. Ja będąc pod autem nie widziałem w tym miejscu tulei wahliwej. Jest to tuleja stała montowana do budy.
I z tego co pomierzyłem u mnie jest taka sama jak nr6.
Narazie ich nie wymieniałem, ale jak będę wymieniał to zastanawiam się nad PU.
Z tego co widziałem na stronie powerflexa to mają one inny kolor więc zrobione są z trochę innego materiału.
5 i 6 są takie same; 00025557 Tedgum, zwykła
3 i 7 są takie same; 00025904 Tedgum, wahliwa
wg katalogów Inter Cars, numer 25557 zamienia się na 23891, jednak ta druga jest tuleją wahliwą, której średnica zewnętrzna wynosi 44,2 mm, a ta poprawna ma 44,3 mm, tuleja zewnętrzna jest krótsza, a wewnętrzna jest identyczna, od biedy można ją zastosować, ale nie ma takiej potrzeby, bo jest niemal dwa razy droższa od 25557!
to jest błąd w katalogach IC, pytałem w Tedgum i są to dwa różne elementy niezamieniające się wzajemnie
verdebiancorosso
Zrobie zdjęcie ale na pewno tuleja nr 5 jest wahliwa u mnie z dwuch stron i jest orginalnia bo jedna wyprasowalem i wsadzilem z allegro ktora wytrzymala 2 tys km
tuleja nr 6 jest tuleja zwykla metalowo gumowa i ma taka sama srednice co 5 ale nie jest wahliwa
tuleja 7 i 3 sa takie same wahliwe