Przecież styki totalnie utleniony (ziolono biały nalot) - przeczyść to kolego wszystko. Jak nie pomoże to kłopot masz z prtzekaźnikami. A wtyczkę miałeś wypiąc na pracującym silniku, a nie wypiąć i dopiero odpalać...
Przecież styki totalnie utleniony (ziolono biały nalot) - przeczyść to kolego wszystko. Jak nie pomoże to kłopot masz z prtzekaźnikami. A wtyczkę miałeś wypiąc na pracującym silniku, a nie wypiąć i dopiero odpalać...
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Sprawdz czy bezpieczniki nie wywalone ??
Tez tak miałem ze nic nie ruszał szło w góre temperatura winny był wentylator silnik spalony
jesli masz wyjety ten rezystor to kabelki złącz tak zeby obwód szedł ale bez rezystora jeśli wywali bezpiecznik a są 2 jeden od 1biegu i 2 to silnik kaput
Wymiana jest prosta tego wentylatora chłodnicy ja robiłem pod blokiem moze masz gdzies tam szrot ?
"Jak kraść to miliony, jak kochać to księżniczki."
No coz tu akurat widac doskonale moja nieznajomosc tematu.Czy przy czeku moge sprawdzic to jeszcze raz tym razem przy wlasciwej kolejnosci?Zaraz zabieram sie za czyszczenie stykow.Bezpieczniki sprawdze rano ale ktory odpowiada za wentylator FAN1?co do szrotu to cos by sie znalazlo ale mam rowniez mozliwosc sciagniecia czesci z pl takze wolal bym odrazy zainwestowac w nowe i pewne czesci.
tak mi "serwis" zawołał za nówke wentylatora 1000 pare złotych.
kupiłem pół roku temu za 50zł działa nadal..
"Jak kraść to miliony, jak kochać to księżniczki."
kolego HuskyDogs mialem na mysli raczej,ze wolal bym sprowadzic czesc z polski poniewaz tutaj komisy i szroty to raczej branza turecka i nie wydaje mi sie ze da mi gwarfancje rozruchu lub zwroci pieniadze jesli nie zadziala.Ale do sedna,wypiolem wtyczke z termostatu na wlaczonym silniku i cisza.rezystor wyczyscilem i wpiolem ponownie.a bezpieczniki jak sprawdzic?Moge go podmienic z innym czy np ohmomierzem.jesli jest tylko taka opcja to zaraz jade i kupuje.pozdrawiam i dzieki za cierpliwosc do mojej niewiedzy
Witam.
Odgrzeję temat odnośnie rezystora tego w obudowie wentylatora chłodnicy. Zamontowany jest 0,23 OM, czy można założyć większy 0,50 OM?
Pozdrawiam.
Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD 8V 115 KM - była
Jest Zafira 2.0 OPC 192KM
To i ja sie podepne - bezpieczniki sprawdzone, przekazniki wyciagniete i przeczyszczone (nie mam miernika, wiec nie wiem czy ok). Na pracujacym silniku odlaczylem pojedynczo wtyki od rezystora. Wentylator nie rusza. Mozna na tej podstawie zgadnac co jest nie tak, czy od razu elektryk?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk