No ok ale dlaczego jak zmieni sie ten zapłon to nie strzeli jak się gaz zbierze w dolocie tego nie rozumiem.
No ok ale dlaczego jak zmieni sie ten zapłon to nie strzeli jak się gaz zbierze w dolocie tego nie rozumiem.
Bo wypada zapłon w innym momencie, wystarczy kilka stopni i już zawór będzie zamknięty.
Nie wymyślaj, odepnij przewodzik na zapalonym silniku, zaślep czymś dziurkę i zostaw auto na godzinę. Sprawdzimy czy moja teoria jest słuszna![]()
ok zrobie tak ale po godzinie nie strzeli musi postac z 5.
A jak coś da rade jezdzić na lpg bez tego wężyka?
Nie radzę, będziesz miał zbyt niskie ciśnienie gazu i albo będzie od razu wywalać na benzynę a jeśli nie, to w bardzoo krótkim czasie będzie do roboty głowica (i to najlepsza opcja).
Jaki tam masz reduktor, to nie jest droga sprawa do 2 litrówki ;0
A niewiem jaki ten reduktor schowany jest pod filtrem i niechce mi się narazie dobierać do niego, ale jak to pomorze to go zmienie
- - - Updated - - -
Ale mnie to dobija instalacja nie ma roku i już by padł parownnik i jeszcze tyle czekać by zobaczyć poradę dcfan
- - - Updated - - -
Niestety kolego stracił byś 100 bo po odpięciu tego przewodzika strzela nadal.
Hmmm, a to ciekawe. Daj numer konta, zrobie przelewPodałem propozycję, bo sam miałem w dwóch autach identyczny przypadek i to własnie był problem. U mnie nowo kupiony reduktor po 2 tygodniach wymagał skręcenia, bo zaczął popuszczać gaz w podciśnienie, więc bywa różnie
Możesz zrobić log z FES z kąta wyprzedzenia zapłonu i wskazań przepływomierza? Plus jeszcze czas wtrysku.
Niechce twojej 100 chce żeby zaczeła śmigać. Nie zabardzo mam gdzie zrobić log u mechaników chcą zostawić samochód na pare dni to dojdą ale nie mówią za ile, jak byłem na kompie to wywaliło mi błąd sondy i przepływki usuną błędy i na 2 dzień wyskoczył przepływki i jeszcze jakiś nieznany błąd p0100 bodajrze bo tak szybko gość odpioł kompa, że zabardzo nie zdążyłem luknąć.
Da rade jakoś zmienić kąt zapłonu? Niewiem czy on się zmienia po odpięciu aku ale u mnie jest znaczna poprawa nie dusi się rano kopa ma niemiłosiernego nie ten samochód lecz po przejechaniu paru km i zgaszeniu silnika wraca wszystko do normy.
Ostatnio edytowane przez nelo89 ; 16-11-2012 o 07:25
Kup kabel za 30 zł a nie jeździsz na komputer....