To u mnie jest inaczej...
Ja mam dokładnie takie radio jak tasiek, nie ma SRC
Witam
Ja też mam zmieniarkę z ost. zakupu grupowego i u mnie jest inny problem.
Mianowicie po podłączeniu oryginalne navi wykryło zmieniarkę ( uaktywnił się przycisk CDC) po przełączeniu i naciśnięciu PLAY czas pierwszej piosenki z pierwszej płyty rusza, niestety brak jakiegokolwiek dźwięku. Po około 12 sekundach radio zmienia na CD5 i pierwsza piosenkę i nadal cisza.
1. Mam Takie pytanie czy oprócz nazwania folderów cd01, cd02 itd. powinienem pokasować nazwy piosenek i je jakoś ponumerować?
2. Czy dwa czarne kable koło kostki wpinanej do radia powinienem połączyć ze sobą razem?
PZDR
Instrukcja w sprawie nazw piosenek nie jest jednoznaczna. Spróbuj ponazywać pliki 001, 002, 003... i zobacz co będzie.
Te dwa czarne kable łączy się ze sobą kiedy masz problem z jakością dźwięku - w przerwach między piosenkami słychać czasem "cykanie"
Tak z ciekawości, gdzie umiściliście tą "zmieniarkę"? Możecie wrzucić fotki?
Ja nie umieszczałem, bo nie działa![]()
Sformatuj kartę/pendraka i skopiuj jeszcze raz. Niestety czasami zmieniarka żyje swoim własnym życiem i robi co chce - obawiam się, że ten typ, tak maJa zdążyłem się już przyzwyczaić, czasami pokazuje "no disc", a więc przełączam na radio, a po jakimś czasie zmieniarka znowu zaczyna działać - jest trochę nieprzewidywalna.
Nie, nic nie musisz kasować - utwory sortują się po: nazwa wykonawcy/nazwa utworu.
Ja umieściłem w schowku, łatwy montaż i dużo miejsca i praktycznie jej nie widać - przykleiłem do "sufitu" schowka taśmą dwustronną![]()
Czy jest możliwe pogodzenie oryginalnej zmieniarki Blaupunkt 939 ze zmieniarką mp3? Dzisiaj z powodzeniem zainstalowałem Yatoura, ale interesowałoby mnie rozwiązanie, w którym mógłbym przełączać pomiędzy oryginalną zmieniarką, a zmieniarką mp3 - oczywiście bez konieczności wyciągania radia i przepinania niebieskiej kostki mini iso
Wyprowadzenia na niebieskiej kostce są następujące:
13) data in (bus)
14) data out
15) +12v permanent (out)
16) +12v switched (out)
17) data ground
18) audio ground
19) audio left
20) audio right
Które z tych przewodów mogę połączyć na stałe do kostki mini iso znajdującej się w radiu, a które z nich muszą być przełączane? Czy przepuszczenie samego zasilania (15, 16) przez dwu-pozycyjny przełącznik rozwiąże sprawę? Czy może trzeba też oddzielić na przykład sterowanie (13, 14), albo kanały audio (19, 20)? Najprościej byłoby mieć przełącznik 3x8 pin, który w jednej pozycji podłączałby oryginalną zmieniarkę, a w drugiej zmieniarkę mp3. Niestety, ciężko jest z dostępnością tego typu przełączników - nie znalazłem żadnego.
Poradźcie coś proszę, bo sam już niczego nie wydumam![]()
Chyba wszystko musi byc. A jak nie ma 3x8 to zrob 2 przełączniki po 4 wyjscia i problem z głowy![]()