Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Zajmę się ukł. wydechowym podłącze pod analizator spalin zobaczymy co pokarze. Z podpiętą sondą czy nie silnik pracuje tak samo. Martwi mnie to bo jak mi się opcje skończą to chyba faktycznie trzeba będzie przeciągnąć ja te 20-30km i się może sama praca silnika na biegu jałowym się ustabilizuje. Tylko ja to taki niewierny Tomasz w tych sprawach![]()
Wydech zrobiony. ..i ciszej chodzi..to wszystko.Zauwazylem natomiast spadek obrotow na biegu jalowym i niejaka trudnosc w zbijaniu biegow przez selesa.Potrafi zejsc do 700 obr.
Po wizycie w ASO garść info ; sondy lambda ok,przpływka ok,przepustnica ok,świece ok...natomiast źle został złożony rozrząd.Użyto nieoryginalnych blokad i któryś z wałków jest przestawiony(prawdopodobnie ssący),czas wtrysku 0,4 ...termin "poprawki",za tydzień..
Wstyd mi..
wystarczy ,że ssący jest przestawiony a wydech ok i błędu nie pokarze..
21.12 umówiłem się na zaradzenie złemu ;-}
info z last chwili ;-}
alfka sama się naprawiła co jest tym dziwniejsze,że śpece w ASO autorytatywnie stwierdzili,że impossible żeby samo..;-}
obroty równiutko,silniczek cichutko i w ogóle cacuchny.
jutro się kulnę do Skarzyka na kompa i sprawdzę czas wtrysku.
..tylko co ja powiem panu z ASO bo na piątek się ustawiłem...pan nie uwierzy,że samo...chyba,że chcieli mnie pchnąć pod górkę..;-}
było nie było 5 stówek w kieszeni.
Postaram się jeszcze za mocno nie cieszyć,żeby zonka nie było..no to pozdrówki ;-}