Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 20

Temat: Nawiew pytanie o temp

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    6

Domyślnie

Może masz problem z czujnikami, albo wiatraczki, które mają zaciągnąć powietrze do pomiaru nie działają. U mnie dogrzewa cieplejszym tylko przez pierwszych parę minut, a potem zmniejsza prędkość nadmuchu i temperaturę. W lecie też często mnie to spotykało. Jak wyjeżdżałem z chłodnego garażu to dmuchał do środka sporo za ciepłym powietrzem, żeby doprowadzić wnętrze do ustawionej temperatury.

Użytkownik Rowerzysta
    Auto
    Giulia

Domyślnie

MUSI BYC WŁĄCZONY PRZYCISK KLIMATYZACJI ZEBY KLIMATRONIK POPRAWNIE DZIALAŁ !!nawet pomimo tego ze za oknem mróż jeżdzi sie na klimię właczonej ustawiasz temp np 21 i przyciskasz auto. w ten sposób otrzymujesz zadaną temperature

Użytkownik Świeżak Avatar BeBe
    Mieszka w
    SG
    Auto
    159SW 2008

Domyślnie

Cytat Napisał bami159 Zobacz post
    MUSI BYC WŁĄCZONY PRZYCISK KLIMATYZACJI ZEBY KLIMATRONIK POPRAWNIE DZIALAŁ !!nawet pomimo tego ze za oknem mróż jeżdzi sie na klimię właczonej ustawiasz temp np 21 i przyciskasz auto. w ten sposób otrzymujesz zadaną temperature
    Dokładnie tak jest, jeżeli ustawisz fizycznie nawiew na szybę lub fejsa to możesz sobie kurczaka smażyć. Po to się ustawia AUTO żeby grzało tam gdzie ma grzać. A przy temperaturze powiedzmy 0... to 16 jest totalną sauną.

Klaustrofobia to lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami. Na przykład gdy idę do monopolowego boję się, że będzie zamknięty.

Użytkownik Świeżak
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    6

Domyślnie

No właśnie, zapomniałem dodać, że jak jest wyłączony klawisz klimatyzacji, to nagrzewanie w 156 i 159 rozjeżdża się całkowicie. Najlepiej to wszystko działa na auto.

Użytkownik Romeo Avatar oops2k
    Mieszka w
    Kraków
    Auto
    Navara - byla, 159SW - jest!

Domyślnie

A w jakich innych markach jest tak, ze auto stopniowo nagrzewa wnętrze? Nie spotkałem sie jeszcze z takim co potrafi wykladniczo to robic.
    Zawsze jak mam ustawione na 21 stopni to wali gorącem, aż dojdzie do tych 21 w środku.
    Tylko jak mam ustawione na auto to grzeje na nogi więc nie jest tak zle

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał bami159 Zobacz post
    A to dziwne. A co przy temp. ujemnych i bardzo bliskich zera? Przecież sprężarka ma wyłącznik termiczny (czy jak go nazwać), który nie pozwala załączyć się sprężarce w minusowych temperaturach.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Sprężarka sprężarką... ale automatyka automatyką
    Mam na myśli, że w trybie full auto komputer sam wszystkim steruje, a że sprężarka ma swój wyłącznik to już nie rzutuje na działanie całości.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Cyberix
    Gość

Domyślnie

Albo nie jeździliście innymi autami z klima-tronikiem albo coś u Was nie tak Moim skromnym zdaniem klima w alfie działa prawidłowo i nie dobiega od klimy w innych markach

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał Cyberix Zobacz post
    Albo nie jeździliście innymi autami z klima-tronikiem albo coś u Was nie tak Moim skromnym zdaniem klima w alfie działa prawidłowo i nie dobiega od klimy w innych markach
    Ja jeździłem i mam wrażenie, że zarówno centralka klimatyzacji automatycznej jak i "inteligencja" czujnika deszczu była lepsza we francuskich wynalazkach, którymi miałem przyjemność wcześniej jeździć. O ile z klimatyzacją udało mi się jakoś pogodzić (u mnie wystarczy zmniejszyć nadmuch na minimalny i temp. 16-18 stopni – wtedy nie robi się sauna + ręcznie wyłączam klimatyzację gdy tylko słyszę że się załącza), to z czujnikiem deszczu jeszcze nie jestem za pan brat.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Śląsk
    Auto
    .

Domyślnie

Cytat Napisał jahu Zobacz post
    to z czujnikiem deszczu jeszcze nie jestem za pan brat.
    Bo ten czujnik żyje swoim życiem, chyba najgorsza rzecz w tym aucie...