Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Temat: AR GT Distinctive JTD - "zadbana/super stan" / Warszawa

Użytkownik Ogier Avatar lizard
    Mieszka w
    lodz
    Auto
    alfa romeo gt 1.9 jak i 147 1.9 jtdm BRERA 3.2 MITO 1.4 155 km

Domyślnie

Cytat Napisał Zmianowy Zobacz post
    Mam wrażenie że userzy italian_girl i gtv to jedno ciało
    zdaje sie byc zal haha teraz musial by na ogledziny jechac ktos bezstronny bo pojawiaja sie mieszane odczucia

Użytkownik Pirat drogowy Avatar piotrekkr
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Auto
    była: 159 1.9 jtdm Cinsoft, rocznik 2007, jest: Lex IS 250 2007

Domyślnie

Cytat Napisał Zmianowy Zobacz post
    Mam wrażenie że userzy italian_girl i gtv to jedno ciało
    To samo mi do głowy przyszło jak przeczytałem

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

Cytat Napisał piotrekkr Zobacz post
    To samo mi do głowy przyszło jak przeczytałem
    teoretycznie moge pojechac i obadac tyle ze po co komus glowe krecic. Ja nie szukam gt a 147 ewentualnie i to nie teraz a za pol roku/ rok

Ale z jednym sie zgodze, przeciez to auto 9 letnie wiec po co sie spinac, nie bedzie to igielka. A jak ktos jest naprawde zainteresowany to do ASO sobie przejedzie i te 300 zeta na badanie odzaluje

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Ziomal, przyznaj się, że dostałeś od foki kosza i teraz się auta czepiasz...
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

żółty Caddy
    Gość

Domyślnie AR GT Distinctive JTD - "zadbana/super stan" / Warszawa Read more: http://www.forum.

[QUOTE=italian_girl;1042968]
    Cytat Napisał Radeon Zobacz post
    Czołem,
    miałem przyjemność poświęcić dzień i 900km na trasie, by przyjrzeć się temu samochodowi - 2004, 145kkm.
    http://otomoto.pl/alfa-romeo-gt-dist...C26844148.html
    QUOTE]

Drogi kolego,

Po pierwsze nie sprzedaje ogórków, żeby kogokolwiek namawiać na mój samochód. Nie mam ciśnienia, jak się sprzeda ok, jak nie będę jeździła Alfą dalej.
    Przypominam, że byłeś tak napalony na zakup, że chciałeś wpłacać zaliczkę, żeby Alfa się przypadkiem nie sprzedała i zapraszałeś mnie po portalach społecznościowych...

Szkoda, że nie masz bladego pojęcia o motoryzacji, AR i jej historii i dziewczyna musiała Cię zawstydzać.
    Ważniejsze było żeby się wystylizować, założyć białe spodnie i trampki przy -10 i torebkę na ramię, niż właściwie obejrzeć samochód.
    Rozumiem, że było zimno, ale zamiast oglądać auto schowałeś się do biura, a teraz wypisujesz głupoty na forum.

Wróćmy do meritum, cieszę się że Alfiny nie kupiłeś, bo z założenia miałabyć dodatkiem do Twojej stylizacji, a nie samochodem, który pokochasz, sprawdzisz mu olej, zajrzysz do zawieszenia, posłuchasz czy równo pracuje i jak trzeba będzie pobrudzisz rączki smarem.. Tak, tak, mi się zdarza... to jest samochód dla pasjonatów, a nie taki którym się jeździ w białych rękawiczkach i jedyna wiedza sprowadza się do adresu serwisu.

Zaskakujące było dla mnie to, że do samochodu nawet nie wsiadłeś. ?? Ja jestem kobietą, ale pierwsze co robię jak oglądam samochód, to wsiadam "za fajerę" żeby zobaczyć, czy auto mi wogóle pasuje, czy dobrze się prowadzi - przejechać sie też nie chciałeś.

Odnośnie Twoich zarzutów, nie wypowiadaj się proszę, bo samochodu nawet nie obejrzałeś, przeglądałes tylko faktury. To smutne, kiedy przyjezdza ktos, kto nie ma bladego pojęcia, a później piszę posty na forum, że niby się zna.
    Samochód oglądał Twój kolega - "znawca", gość który twierdzi, że benzyna jest trwalszym silnikiem od diesla, najtrudniejszy kolor do lakierowania to zwykły żółty na VW Caddy, a jego 20 letni baleron jest w lepszym stanie, bo to przecież Mercedes.
    Wybacz, ale z takimi ludźmi nawet nie chce się gadać. Generelnie bezkompromisowy fan niemieckiej motoryzacji, który włoszczyznę uważa z założenia za gówno. Swoją drogą zdziwiłabym się, gdyby taki człowiek kochał Alfy...

Ku wyjasnieniu:
    - dostałeś dokładne zdjęcia samochodu stojącego jeszcze w Niemczech - samochód nie był prostowany, naciągany ani nigdy poważnie uszkodzony - co zostało potwierdzone na stacji diagnostycznej.
    - wiedziałeś, że drzwi było szpachlowane - dlatego leżą idealnie, bo są oryginalne, grubość szpachli w jednym punkcie wynosi 2mm, pozostała część drzwi to lakier.
    - nie masz bladego pojęcia (ponownie) o lakierowaniu - ziarno lakieru, nie ma nic wspólnego z przygotowaniem podłoża, przykro mi Cię uświadamiać. Drzwi są polakierowane tak dobrze, że pomyliłeś strony i musiałam Ci pokazać, która była lakierowana.
    - owszem auto było pokryte klarem, co nie jest niczym niepokojącym, grubości są takie same na całym samochodzie.
    - ranty błotników od wewnątrz, wyglądają jak w normalnie uzytkowanym samochodzie, nic nadzwyczajnego się tam nie dzieje
    - o lewarku i progach także wiedziałeś, staram się tego pilnować, ale GT jest wrażliwa na "podnoszenia"
    - fotel kierowcy i zaniedbane wnętrze - pozostawię bez komentarza... szkoda, że nawet nie wsiadłeś do samochodu - btw - wiesz skąd tą sztuczną skórę możesz zaimplementować?? info na priv.
    - nie ma żadnego wycieku z silnika! o czym ty piszesz, zresztą nie zaglądałeś więc się proszę nie wypowiadaj. Na stacji diagnostycznej jasno powiedzieli, że "zadnych wycieków nie ma" a sprawa o której piszesz dotyczyła bodajże "spoconego" przewodu od wspomagania i tego oleju.
    - przednia opona nie jest rozdarta, tylko ma małe pęknięcie o czym poinformował diagnosta, komentując, że mozna to naprawić przy tzw. okazji.
    - odnośnie xenonow - tak - dużo płynu schodzi, może kiedys bedziesz miał to zobaczysz
    - odnosnie książki - szkoda, że nie umiałes jej czytać i musiałam Ci tłumaczyć, ze jedna pozycja to przebieg aktualny, a druga to przebieg przy jakim planowany jest kolejny przegląd. Książka jest kompletna i 100% oryginalna, tak jak i przebieg.

Finalnie po przeglądzie technicznym, facet nie stwierdził żadnych zaniedbań, ingerencji, nierównomiernego zużycia części ekploatacyjnych. Wręcz powiedział, że świetnie się prezentuję i jest ok pod względem technicznym. Owszem lakier ma dodatkową warstwę, z czym bardzo się nie kryłam i mówiłam, że o tym wiem, tak jak poinformowałam Cię wczesniej o wszystkich naprawach i że samochodem wróciłam na kołach do Polski.

Podsumowując, proponuję pozbierać jeszcze trochę pieniążków i może kiedyś będzie Cię stać na nowy samochód z niepoobijanymi od kamyków i soli nadkolami

Pozdrawiam i znajdź proszę chwilę czasu na rozszerzenie swojej wiedzy technicznej, zanim będziesz wypowiadał się o stanie samochodu na forach moto.

Saluti,
    zachwycona swoją Bellą właścicielka
    Witam
    Italiana i gtv niezła z was para.
    1. Zaliczka poszła na auto z opisu a nie na to co prezentujesz.
    2. Ubiur to rzecz gustu ale w warszawce własnie tak ocenia się ludzi.
    Może lepiej ubrany był Paź, który z tobą przyjechał w ujeb... kurtce ale może
    to dlatego że grzebie aktualnie przy swoich furach bo jak stwierdził
    właśńie kupił porshe boxera, ma smarta którego traktuje jak młotek na miasto
    oraz głównie dla tego że będą małe opłaty w warszawie. A do nas podejchał
    jeszcze toledo. Mając tego typu auta liczą się niskie opłaty i spalanie.
    Pasjonat jednej marki.
    3. Po co było jechać tym autem skoro blacharsko jest poniżej krytyki.
    Na pytanie co to za taśma na przewodzie "niech będzie od wspomagania"
    odpowiedź to jest jeszcze orginalna która przeciwdziała wycieką oleju.
    Zakładana pewnie w fabryce. Jak możesz wrzuć z eLearn-a schemat z zaznaczonym wężem z którego cieknie.
    4. Może i jestem fanem motoryzacji!!!!! Tak się sdarzyło niemieckiej, tu akurat mercedes, ale jak wiesz
    kupiłem własnie 20 letnie auto nie dlatego że mnie nie stać na inne tylko z pasji.
    Nie wiem czy to słowo ma dla ciebie znaczenie bo po wyglądzie auta w środku
    co najwyżej wnioskuje że zajmujesz się przewozem zieniaków,buraków no i soli
    w zime, żeby wasze porshe z tył napędem wyjechało z garażu.
    Odszedłem trochę od meritum: Wiem ile kosztuje renowacja auta,
    bądź finish w postaci detailngu na porządnych materiałach (zymol, 3M, C-Quartz, wszelkiego rodzaju reload,
    colourlook, gliptone, Poorboy's) ale takie tematy są dla ciebie obce.
    Nie było ci wstyd prezentować auto w takim stanie, można było przynajmniej mopem przetrzeć kokpit.
    Zaznaczam że AR GT jest pięknym autem nic do niego nie mam, kolega chciał taki model więc go oglądałem.
    Nie musze być znawcą AR żeby ocenić podstawowe elementy blacharsko/mechaniczne auta.
    5. Ty jak kupowałaś alfe pierwszą to już widziałaś o niej wszystko!!!! Nie rozśmieszaj mnie IT.
    Kolega ma 147 i chce drugą GT nie oznacza to że musi przy niej samodzielnie grzebać, nie każdy
    ma możliwości w postaci garaż/ narzędzia. Ty widocznie masz bo serwisujesz ja w serwisie fiata.
    Więc ręce masz ujebane chyba z błota pośniegowego.
    6. Owszem o lewarku wiedzieliśmy ale nie o szpachli która się odłamała od wgięcia, no ale
    przecież to norma że na progach jest szpachla.
    7. Drzwi i błotnik są polakierowane tak dobrze że lakiernik zarzucił kolor gold i oblał go szampanem po robocie
    wiec wyszło champain -> gold. Czemu tylna klapa nie była lakierowana. Wrzuć fotke z pomiaru masz ją na pamiątke
    w dokumentach żeby rozwiać wątpiliwości.
    8. Renowacje fotela możesz zrobic sama tak jak ci mówiłem polecam lederzentrum.
    9. Najlepsze odnośnie całego przeglądu auta:

Pan prowadzący przegląd jak wiemy podaje nam dane odnośnie stanu pojazdu. Nie może powiedzieć
    do kupującego że ma kupić bądź nie kupić auto.
    Smaczek: po wyjeździe z Warszawy w serwisie została karta od bankomatu. Dzwoniliśmy do Pana
    żeby nam ją wysłał i przy okazji rozmawialiśmy o aucie " mam nadzieje że pan tego paździerza nie kupił,
    za dużo grzebane było" . Tak jak pisałem od strony zawieszeniowej auto jest ok.
    Diagnosta stwierdza wycieki od spodu auta, nie zagląda pod maskę. Chcieliśmy to zrobic w warsztacie obok żeby zdjąć
    osłonę silnika ale już nie miało to sensu.

10. Koleżnako o skóre trzeba dbać. Jak kupisz buty to ich nie kremujesz? Jeśli tak to warszawskie buty 500zł
    są ważniejsze niż tapicerka za 2000 - 3000 pln. Chyba że nie stac cię na podstawowy conditioner.
    Chodź może dla biedniejszych wystarczy piana z białego jelenia.
    Ty GTV może dorzuce ci coś i weźmiesz. Auto 24.900 i pojechałeś z jaką fortuną ?
    Wnioskując po ilości postów IT & GTV widze że zapaleni znawcy, miłośnicy, fachowcy, prawdziwi alfacholicy.
    Głównym założeniem każdego forum zrzeszającego miłośników danej marki jest wymiana poglądów, udzielenia instrukcji
    przez bardziej zaawansowanych klubowiczów, tworzenie manuali, fotorelacji, wyrażanie opini na temat warsztatów, sprzedających.
    Wszystkie te działania jak wiesz mają prowadzić do jednego celu -> utrzymania auta które staje się klasykiem w należytym ładzie, porządku,
    stanie. Głównym celem jest dopieszczanie, upiększanie, etc oraz ostrzeganie przed ludzmi twojego pokroju.
    Co stało się w pierwszym poście tego tematu.

Użytkownik Fachowiec Avatar szerszeń
    Mieszka w
    Gdańsk
    Auto
    Astroserati | 407 coupe | Quattroporte

Domyślnie

Dobre, dobre!
    Dawajcie dalej.
    Było: 166 2.4JTD x5, 166 2.0TS x3, 166 3.0 V6 x2, 166 3.0 V6 Sportronic x2, 166 2.5 V6, 156 2.4JTD x3, 156 2.4JTD SW, 156 2.5 V6 x2, 156 1.9JTD, Kappa Coupe 2.0T

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    warszawa
    Auto
    była Julka 2012 sport&premium1 1,4TB 120 km + TomTom2+czerwone brembo +oryginalne chlapacze :)

Domyślnie

proponuje ustawke na jakims spocie, moze byc smiesznie, w wawie chyba w czwartki na kenie sie spotykaja

italian_girl
    Gość

Domyślnie

Chłopaki - nie mam rozdwojenia jaźni - nie piszę z kilku kont.

Do żółtego Caddy:

Nie będę z Tobą wchodziła w polemiki i dyskusje, nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy.
    Rozumiem, że Twoja frustracja sięgnęła zenitu po moim poście, ale że nie wstyd Ci takie bzdury wypisywać. Forum powinno być chyba źródłem rzetelnych informacji prawda??

Kiepski z Ciebie fan motoryzacji, skoro z odległości pół metra nie odróżniasz Saab'a 93 od Seata Toledo
    Ten mój "Paź" przyjechał Saab'em, a jego Porsche chciałeś wylizywać na picuś glancuś i oferowałeś swoje usługi przypominam - widać Cię zabolało, skoro poruszasz temat Porsche (po co??) na forum Alfy i tak daleko odchodzisz od meritum.

Co do ujeb... kurtki mojego "Pazia" heh, ciekawe spostrzeżenie. Ja zawsze myślałam, że jak jedziesz do warsztatu z samochodem, to zakładasz, że wejdziesz do kanału, pogrzebiesz pod maską, podotykasz brudnych elementów, a może nawet położysz się pod samochodem i trochę pobrudzisz, ale nie - byłam w błędzie - okazuje się, że torebka i jasne spodnie dla faceta są stosowniejsze Tacy z Was właśnie znawcy... Ehh...

I jeszcze jedno. Skąd ten problem w Warszawą? 2 razy o tym wspomniałeś... Jakiś kompleks? Wrocław to bardzo fajne miasto. Niepotrzebnie... oj niepotrzebnie

Resztę pozostawiam bez komentarza.

Pzdr,
    Miłośniczka AR i włoskiej motoryzacji -niekoniecznie fanka siedzenia na forum co mi zarzuciliście, nie mająca zajawki na nazwy preparatów do renowacji

żółty Caddy
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał italian_girl Zobacz post

Do żółtego Caddy:

Nie będę z Tobą wchodziła w polemiki i dyskusje, nie jesteś dla mnie partnerem do rozmowy.
    Rozumiem, że Twoja frustracja sięgnęła zenitu po moim poście, ale że nie wstyd Ci takie bzdury wypisywać. Forum powinno być chyba źródłem rzetelnych informacji prawda??

Kiepski z Ciebie fan motoryzacji, skoro z odległości pół metra nie odróżniasz Saab'a 93 od Seata Toledo
    Ten mój "Paź" przyjechał Saab'em, a jego Porsche chciałeś wylizywać na picuś glancuś i oferowałeś swoje usługi przypominam - widać Cię zabolało, skoro poruszasz temat Porsche (po co??) na forum Alfy i tak daleko odchodzisz od meritum.

Co do ujeb... kurtki mojego "Pazia" heh, ciekawe spostrzeżenie. Ja zawsze myślałam, że jak jedziesz do warsztatu z samochodem, to zakładasz, że wejdziesz do kanału, pogrzebiesz pod maską, podotykasz brudnych elementów, a może nawet położysz się pod samochodem i trochę pobrudzisz, ale nie - byłam w błędzie - okazuje się, że torebka i jasne spodnie dla faceta są stosowniejsze Tacy z Was właśnie znawcy... Ehh...

I jeszcze jedno. Skąd ten problem w Warszawą? 2 razy o tym wspomniałeś... Jakiś kompleks? Wrocław to bardzo fajne miasto. Niepotrzebnie... oj niepotrzebnie

Pzdr,
    Miłośniczka AR i włoskiej motoryzacji -niekoniecznie fanka siedzenia na forum co mi zarzuciliście, nie mająca zajawki na nazwy preparatów do renowacji
    Cytat Napisał italian_girl Zobacz post

Do żółtego Caddy:

Pzdr,
    Witam ponownie Panią:
    Rzetelna ocena niezależna została przedstawiona w pierwszym poście. Możesz się z nią zgadać lub nie, pomogę ci trochę w sprzedaży.
    Podsumuje a ty zaznacz
    1. Cała malowana (średni 300 um i powyżej) oprócz tylnej klapy tak/nie
    2. Szpachla 2.13 mm na drzwiach prawych tak/nie
    3. Szpachla na progu od lewarka - która nie była opisana tak/nie
    4. Wyciek oleju niech będzie od wspomagania (miałaś fotkę wrzucić) tak/nie
    5. Wytarte fotele + plastiki tak/nie
    6. Czy sprzątałaś w aucie ostatnio tak/nie
    7. Wszystkie 4 błotniki na zagięciu mają purchle tak/nie
    8. Tylni zderzak pęknięty do roboty tak/nie
    9. Nie podłączone spryskiwacze tak/nie
    10. Nie grzeje fotel kierowcy tak/nie

Ustosunkuj się do tego co napisałem. I będzie rzetelne info dla klubowiczów
    PS
    Nie wypisuj rzeczy których nie mówiłem od porsche. No twojego kolegi nie widziałem pod autem ani w kanale tylko na fajce + kawa.
    To nie jest zajawka tylko pielęgnacja i dbanie o ciężko wydane pieniądze.
    Cała wymianę ognia zaczęłaś sama "znawca" więc trochę się rozpisałem. "Z włoszki tylko nos zostaje" -> PA
    A może wymiana http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...24562922&tid=0
    z dopłatą. Zapomniałem kupujesz SMARTA. Przyszli kupujący proszę zabrać ze sobą poniższy strój (tak trzeba oglądać auta):
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mechanik.jpg
Wyświetleń:	62
Rozmiar:	24.3 KB
ID:	79850
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	mech2.jpg
Wyświetleń:	36
Rozmiar:	11.1 KB
ID:	79851
    PA
    Sorki dla moderatorów za wystąpienie na forum ale nie dam się IT obrażać publicznie.

Użytkownik Świeżak Avatar dimasinho
    Mieszka w
    Lębork
    Auto
    Spider 2.4, GT 1.9, 147 3.0 V6

Domyślnie

Ciekawa konfrontacja

... ale jedno muszę przyznać Pani.. w każdym warsztacie trzeba pilnować "operatorów podnośnika" żeby Ci fury nie pogięli..