Zobacz jaka temp pokazuje fes/mes
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Zobacz jaka temp pokazuje fes/mes
Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka
Alfa Romeo 156 SW 1.9Jtd m-jet
HONDA CBR 1000RR REPSOL
Moja śliczna http://www.forum.alfaholicy.org/nasz...jtd_m_jet.html
Człowiek jest wielki nie przez to, co ma, nie przez to, kim jest, lecz przez to, czym dzieli się z innymi
Kasowanie błędów -Namysłów i okolice pisać PW
niestety nie mam jeszcze kabla diagnostycznego. Dziś przjechałem się autem po wymianie klocków tył i na postoju pochodził troche gdy ustawialem lampy i dwa razy załączył się wentylator oba węże gorące czyli może być że to czujnik na termostacie źle wysyła sygnał do wskaźnika? Bo nie wiem czy dobrze myślę ale to chyba ten czujnik wysyła sygnał na wskaźnik a z kolei inny do komputera? Mam rację? Choć szczerze mówiąc sam nie wiem bo gdy odłączyłem całkiem czujnik na termostacie to wentylator chodził cały czas , więc teraz już nie wiem gdzie szukać czujnika odpowiedzialnego za sugnal do wskaźnika?
- - - Updated - - -
aaaa dodam że gdy wentylator się włączał to wskaźnik pokazywał może 60 stopni to maximum. Dziwne , sporo czytałem na forum i dużo osób ma że wskaźniki pokazują kolo 70 stopni gdzie normalna temperatura pracy to około 90 stopni prawda? i tak miałem w fiacie w silnikiem jtd, temperatura się podnosiła do właściwej i tak utrzymywała nie zależnie od tego ile km zrobiłem i jak mocno go przegoniłem. Czegoś tu nie rozumiem.
Wymieniłem czujnik na nowy za 90zł i nic to nie pomogło wskaźnik nadal podnosi się maksymalnie do 70 stopni, a nie chce mi się wierzyć w bzdurki że jak pokazuje 70 stopni to jest 90 , dla mnie ma pokazywać tyle ile stopni ma ciecz chłodząca :/ ręce opadają.
Ostatnio edytowane przez cinek2439 ; 16-11-2016 o 22:58