no to posprawdzam raz jeszcze i sprawdzę czy tam nie ma gdzieś przepięcia.
dzięki za pomoc, jak się nic nie uda wymyślić to wróce tutaj![]()
no to posprawdzam raz jeszcze i sprawdzę czy tam nie ma gdzieś przepięcia.
dzięki za pomoc, jak się nic nie uda wymyślić to wróce tutaj![]()
A światło stopu? kontrolka odpowiada również za przepalenie tej żarówki.
koledzy a jak ja mam ledy to co zrobic zeby przestala sie palic ta lampka o przepalonej zarowce
Kontrolka lubi się zaświecić w przypadku zastosowania żarówek o różnej mocy. Przy ledach - tak jak pisze Bocian.
mi się zapaliła kontrolka jakoś kilka dni przed całkowitym spaleniem żarówki, też szukałem i wszystkie świeciły dopiero po kilku dniach padła postojówka, nie wiem być może na przepalającej się żarówce spada napięcie ? nie wiem czy dobrze pisze ale tak to ja sobie przetłumaczyłem stąd też wcześniejsza informacja ze strony komputera. Za kilka dnia powinna się całkowicie paść.
no to znalazłem winowajce - przy oświetleniu tablicy oprócz tego, że się spaliła jedna to jeszcze kabel miał luźną izolacje... żarówka wymieniona, kabel zaizolowany i wszystko gra
dzięki za pomoc!
no to ja mam teraz zagadkę...od tygodnia pali się żaróweczka, ale nie po włączeniu świateł/wciśnięciu stopu itd, ale po ich zgaszeniu. Gdy włączę światła, żaróweczka gaśnie. Gdzie szukać przyczyny? Bezpieczniki? światła wszystkie działają, ledów też nigdzie nie ma.